El conseller Vila inaugura l'ampliació del dipòsit controlat de l'Espluga de Francolí

query_builder   15 febrer 2013 17:43

event_note Nota de premsa

El conseller Vila inaugura l'ampliació del dipòsit controlat de l'Espluga de Francolí

Imatge
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha inaugurat aquesta tarda l’ampliació del dipòsit controlat de l’Espluga de Francolí. Es tracta d’una obra promoguda pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i finançada íntegrament per l’Agència de Residus de Catalunya per un import de 277.258 €.
 
El dipòsit està situat al Centre Comarcal de tractament de residus municipals de la Conca de Barberà, que també acull una planta de compostatge per a la transformació de la matèria orgànica recollida selectivament. Des de la seva entrada en servei, l’any 2003, s’hi han dipositat unes 61.000 tones de residus. L’ampliació que s’hi ha fet permetrà allargar-ne la vida útil uns 5 anys més.
 
La instal·lació, que dóna servei a una població de més de 21.000 habitants, ha ampliat la capacitat gràcies a la construcció d’un nou vas de deposició de més de 31.000 m3 amb totes les mesures d’impermeabilització i drenatge de lixiviats previstes per la normativa. L’adequació del nou vas ha comportat la realització d’una cuneta perimetral per al desviament de les aigües pluvials. També s’hi ha col·locat una làmina impermeable en una superfície aproximada de 3.500 m2 per poder evacuar l’aigua, garantint que no afectarà el dipòsit.
 
També s’hi han fet altres obres de millora com l’asfaltat del camí d’accés a la planta de lixiviats i de la rampa d’accés al vas. Per augmentar la visibilitat a l’interior, s’hi han col·locat quatre columnes de llum de 12 metres d’alçada, amb projectors tipus LED i hi haurà dos projectors portàtils per il·luminar correctament la zona de treball.
 
L’objectiu dels dipòsits controlats de residus municipals és gestionar correctament el rebuig dels residus que no són susceptibles de valorització. Malgrat que la destinació a dipòsit controlat ha de ser l’última opció en la gestió, és necessària per poder garantir un nivell de servei adequat a les necessitats, mantenint una alta protecció del medi ambient.
 
 

3  

Fitxers adjunts

Imatge del dipòsit

Imatge del dipòsit
JPG | 379

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 658

Fotografia de la visita

Fotografia de la visita
JPG | 208