Fernando Brea vol aprofitar al màxim el potencial del Consell d'Administració Territorial

query_builder   13 febrer 2013 18:21

event_note Nota de premsa

Fernando Brea vol aprofitar al màxim el potencial del Consell d'Administració Territorial

El nou delegat, Fernando Brea, ha presidit per primera vegada el Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Delegació del Govern a Barcelona, en la que ha estat la segona convocatòria d’enguany, que ha tingut lloc el dia 12 de febrer a la seu de la Delegació. Ha proposat al Consell un major protagonisme dels seus membres i treure el màxim profit de les capacitats d’aquesta eina territorial.
Generalitat de Catalunya
 
El delegat ha incidit en el potencial del Consell per a la resolució dels problemes i requeriments del territori i els ciutadans. “És una eina fonamental de què s’ha dotat el Govern i l’hem de treure el màxim profit” –ha dit.
 
Per això, el delegat propugna renovar l’operativa perquè aquest òrgan esdevingui un “model d’eficàcia i de gestió” en el servei als municipis i les persones que hi viuen. En aquest sentit, ha proposat incrementar la participació dels directors territorials que conformen el Consell, de manera que prenguin la iniciativa i tinguin un major pes en el seu funcionament.
 
Brea ha posat de relleu així mateix els valors que representen el coneixement directe i específic que cadascú dels directors territorials té en el seu àmbit competencial, d’una banda i, de l’altra, la capacitat d’interactuar tots plegats i aprofitar sinèrgies per millor aplicar l’acció de Govern en el servei a les persones arreu de la demarcació.
 
Pla de gestió
El nou delegat ha demanat als catorze membres que han assistit avui a la convocatòria ordinària del consell, a més del secretari de la Delegació, Amand Calderó, i del seu coordinador de l’oficina, Ferran Jiménez, que proposin idees per dotar el Consell d’un pla de gestió a mida que multipliqui les seves capacitats resolutives.
 
En el torn de paraules, un dels membres del Consell s’ha referit a aquesta proposta de renovació del sistema de treball del Consell per part del delegat com a “una transmissió d’il·lusió” alhora que la demanda d’ “un plus d’operativitat amb visió executiva”.
 
Amand Calderó, secretari de la Delegació, ha defensat la capacitat que té el Consell d’Administració Territorial d’elevar propostes al Govern. “Tenim aquesta potestat i a més tenim experiència de gestió –va subratllat, i crec que podem incidir-hi”. I Ferran Jiménez, coordinador de l’oficina del delegat, ha manifesta la voluntat de “posar en valor la tasca dels directors territorials” amb tot el suport necessari per part de la Delegació.

1  

Imatges

Annex

Annex 18