Repsol

President Mas: "En aquest país hi pot haver feina si orientem la formació a la realitat empresarial"

query_builder   20 febrer 2013 20:55

event_note Nota de premsa

President Mas: "En aquest país hi pot haver feina si orientem la formació a la realitat empresarial"

  • El cap de l’Executiu ha presidit la signatura d’un conveni entre la Generalitat i Repsol per promoure i desenvolupar la Formació Professional dual en el camp de la química industrial
  • Artur Mas també ha inaugurat aquesta tarda la nova seu de Pimec a Tarragona
  • El president ha subratllat que “hi ha molta gent a Catalunya que sap a quin port vol arribar” i ha afegit que, “si el rumb el tenim clar, estic convençut que ens en podem sortir com a país”
Intervenció del president després de la signatura del conveni entre la Generalitat i Repsol
Intervenció del president després de la signatura del conveni entre la Generalitat i Repsol
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui a la planta de Repsol ubicada a la Pobla de Mafumet que, “en aquest país, hi pot haver feina si orientem la formació de manera més compassada a la realitat empresarial”. El cap de l’Executiu ha donat aquest missatge després de presidir la signatura d’un conveni entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i Repsol Petróleo, per desenvolupar la Formació Professional dual, una modalitat en què els alumnes combinen la formació a l’aula i l’empresa.
 
Durant l’acte de signatura, el president Mas ha assenyalat que “molta gent es pregunta què podem fer perquè la gent jove tingui feina” i els ha respost que “el que podem fer és el que estem fent avui, intentar apropar al màxim possible el món de la formació a l’aula amb el teixit productiu”.
 
El cap del Govern ha subratllat el compromís de la Generalitat en promoure aquesta modalitat de Formació Professional i el fet que una empresa com Repsol, “en creixement i en constant renovació, des del punt de vista de la innovació, és capaç d’absorbir persones que estan buscant feina”.
 
El conveni signat avui a la planta de Repsol a la Pobla de Mafumet, entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i Repsol Petróleo, té per objectiu promoure, impulsar i desenvolupar, en règim d’alternança i amb formació dual, el cicle formatiu de grau superior de química industrial, a l’institut Comte de Rius, de Tarragona, per tal de formar persones en el camp professional de la química i respondre a les necessitats de personal qualificat, i millorar la qualificació professional del personal de Repsol. Han subscrit l’acord la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el director del Complex Industrial de Repsol, Joan Pedrerol. A l’acte també hi han assistit el director general de l’Àrea Industrial i Noves Energies, Josu Jon Imaz, i l’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Pradell.
 
Repsol manté acords amb la Generalitat per cobrir les necessitats d’incorporar personal format a les vacants de llocs de treball, que han possibilitat la incorporació de 473 persones a la plantilla de l’empresa en els darrers 15 anys. El Complex Industrial de Repsol a Tarragona té previst cobrir 277 vacants en els propers cinc anys amb alumnes participants en aquests cursos.
 
 
Nova seu de Pimec a Tarragona
En acabar l’acte de signatura de l’acord amb Repsol, el president, que avui ha fet durant tot el dia una visita territorial a les comarques de Tarragona, ha inaugurat la nova seu de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet i la nova seu de Pimec a Tarragona.
 
A Tarragona, el cap de l’Executiu ha recordat que, en aquests moments, “tenim una navegació complicadíssima, les onades que tenim al davant i al costat són molt altes i els vents són molt forts”, però ha assegurat que “hi ha molta gent a Catalunya que sap a quin port vol arribar, malgrat les enormes dificultats de la navegació”. “Si el rumb el tenim clar, estic convençut que ens en podem sortir com a país”, ha reblat.
 
En la inauguració de la nova seu de Pimec, el president Mas també ha remarcat que “ens hem d’acostumar a fer notar tot el que funciona bé al país, que és molt”.
 
La nova seu de Pimec disposa d’una superfície de 500 metres quadrats i, a més d’oficines, compta amb una sala modular que pot transformar-se en un petit auditori, així com amb dues aules separades. Un dels objectius de Pimec Tarragona és l’ampliació de les jornades i sessions de formació per a les pimes de la ciutat i oferir un ventall més ampli de serveis, que a la nova seu es podran fer amb millors condicions. En l’acte d’inauguració, a més del president, hi han intervingut el president de Pimec, Josep González; el president de Pimec Tarragona, Josep-Joaquim Sendra, i l’alcalde de la ciutat, Josep Félix Ballesteros.
 
 

1  

Imatges

Signatura del conveni entre la Generalitat i Repsol per a l'FP dual

Signatura del conveni entre la Generalitat i Repsol per a l'FP dual 322