La vicepresidenta presenta Viure el Poble Més

La vicepresidenta Joana Ortega signa el convenis per iniciar els projectes del programa Viure al Poble Més

query_builder   21 febrer 2013 14:25

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta Joana Ortega signa el convenis per iniciar els projectes del programa Viure al Poble Més

  • Viure al Poble Més és un programa per afavorir el desenvolupament d’iniciatives emprenedores en municipis de fins a 3.000 habitants
  • La vicepresidenta ha defensat el model territorial català davant dels intents del Govern de l’estat d’alterar-lo
Foto de grup programa Viure al Poble Més
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha signat els convenis amb els alcaldes que impulsaran els projectes inclosos en la convocatòria del programa Viure al Poble Més. La signatura ha tingut lloc en el transcurs d’un acte celebrat aquest migdia a l’Auditori del Palau de la Generalitat.
 
Durant la seva intervenció, la vicepresidenta del Govern ha lamentat que des de Madrid s’intenti atacar el model municipal català i ho ha qualificat de despropòsit. “Assistim a intents incomprensibles d’alterar, des d’un despatx de Madrid, tot un model de territori, i això ho volen fer sense cap estudi, sense cap reflexió i sense conèixer ni el territori ni el tarannà dels municipis afectats. I tot sota criteris estrictament comptables, com si l’ànima d’un país depengués del saldo o del dèficit que hi pugui haver en un moment concret”, ha dit.
 
En aquest sentit, Joana Ortega ha assegurat que el Govern de la Generalitat no cedirà davant d’aquests atacs i lluitarà per mantenir el model territorial català. “No hi ha municipis petits, sinó municipis amb més o menys població, però tots ells són necessaris per a l’equilibri d’aquest gran país que és Catalunya”, ha dit.
 
Per a la vicepresidenta, el programa Viure al Poble Més és una manera més de demostrar la voluntat del Govern de mantenir un territori equilibrat, amb qualitat de vida, “perquè les persones, visquem on visquem, tinguem les mateixes oportunitats”. Joana Ortega ha dit que a Catalunya no hi sobra cap poble i ha agraït la tasca de tots els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores, per l’esforç i voluntarisme amb què actuen des dels pobles petits.
 
La vicepresidenta ha estat acompanyada del secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, i del director general d’Administració Local, Jordi Souto, que han reiterat el suport del Departament de Governació i Relacions Institucionals als ajuntaments.
 
La vicepresidenta ha signat els convenis amb els alcaldes dels següents municipis beneficiaris del programa: Bossòst (Val d’Aran), Carme (Anoia), Duesaigües (Baix Camp), l’Estany (Bages), la Granada (Alt Penedès), Guardiola de Berguedà (Berguedà), Odèn (Solsonès), Pau (Alt Empordà), Pera (Baix Empordà), Puigdàlber (Alt Penedès), Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre), Riudecols (Baix Camp), Sant Aniol de Finestres (Garrotxa), la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre), Vall de Cardós (Pallars Sobirà), Vallgorguina (Vallès Oriental), Vila-sana (Pla d’Urgell) i  Vilademuls (Pla de l’Estany).
 
Projectes socioeconòmics per revitalitzar els pobles
 
Viure al Poble Més és un programa destinat a subvencionar grans projectes dels ens locals de fins a 3.000 habitants que actuïn íntegrament en un nucli de població, com ara projectes de regeneració urbana i rural, de millora dels serveis turístics o que donin valor, protecció i conservació del patrimoni cultural.
 
Aquesta convocatòria d’ajuts compta amb un pressupost de 9,1 milions d'euros, dels quals 7 milions provenen dels fons FEDER de la Unió Europea i els 2,1 milions restants, que es corresponen al 15% de la despesa subvencionable total, els aporta el Departament de Governació i Relacions Institucionals. Així mateix, aquesta aportació de Governació del 15% té caràcter de bestreta, mitjançant un únic pagament en el moment de l’atorgament de la subvenció.

1  

Imatges

Foto de grup programa Viure al Poble Més

Foto de grup programa Viure al Poble Més 2117

1  

Vídeos

Vídeo íntegre de l'acte

1  

Fitxers adjunts

PDF Dossier de Premsa - Viure al Poble Més

PDF Dossier de Premsa - Viure al Poble Més
PDF | 111