L'hivern és viu: neu a cotes baixes i molt fred

query_builder   21 febrer 2013 13:51

event_note Nota de premsa

L'hivern és viu: neu a cotes baixes i molt fred

 

L’arribada d’una massa d’aire molt fred donarà lloc a una forta baixada de la temperatura i a un episodi de neu a cotes baixes

 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que l’extens anticicló centrat al nord d’Europa afavorirà l’entrada d’una massa d’aire fred procedent de latituds més altes. A banda, l’arribada d’una pertorbació produirà precipitacions a Catalunya que seran en forma de neu fins a cotes molt baixes.
 
La predicció indica que divendres al matí les precipitacions ja afectaran el quadrant nord-est, tot i que al final del dia es desplaçaran a la meitat sud del país. La cota de neu anirà baixant al llarg de la jornada arreu. Al nord-est de Catalunya començarà cap els 1000 m i al final del dia es situarà al voltant dels 400. A la resta baixarà dels 1200 als 900 m.
 
Durant la matinada de dissabte es preveuen precipitacions a qualsevol lloc, però seran més probables a la meitat sud i a la Catalunya Central. La cota de neu caurà en picat fins els 200 m, on la neu podrà agafar al terra, i localment es podrà veure nevar fins a nivell del mar. Per sobre dels 700 metres es podran acumular més de 15 cm de neu. Al llarg del matí les precipitacions s’aniran restringint al sector central del litoral i del Prelitoral, tot i que aniran minvant fins a desaparèixer a la tarda. A més, el vent del nord bufarà fort als dos extrems de Catalunya, especialment a la tarda, i alterarà notablement l’estat de la mar al nord de la Costa Brava, on hi haurà onades de més de 2.5 metres d’alçada.
 
Diumenge només es preveuen algunes nevades al vessant nord del Pirineu i s’obriran clarianes a la resta. Serà un dia molt fred arreu i amb vent fort del nord.
 
Durant el cap de setmana la temperatura davallarà entre moderadament i acusada arreu del país, i a partir de diumenge hi haurà glaçades generalitzades a l’interior, que seran fortes al Pirineu, moderades a la Depressió Central i al prelitoral, i puntuals i febles al litoral.
 
Els models a mitjà termini indiquen l’arribada de noves pertorbacions a partir de dilluns, amb un inici de setmana molt fred en general.
 
Amb aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per neu, per vent i per estat de la mar.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
21 de febrer de 2013

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 175