Reconeixement europeu de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català

query_builder   21 febrer 2013 14:37

event_note Nota de premsa

Reconeixement europeu de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català

LOGO WEB
Logotip de la IGP Pa de Pagès Català.
 
 
El Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) va publicar ahir, 20 de febrer de 2013, la inscripció de la IGP Pa de Pagès Català en el registre comunitari de les denominacions d’origen protegides i de les indicacions geogràfiques protegides. Aquest producte s’afegeix a la llista de més de 1.100 productes agroalimentaris amb Denominació d’Origen Protegida (DOP), Indicació Geogràfica Protegida (IGP) o Especialitat Tradicional Garantida (ETG), que compten amb l’empara de la UE. Més de 160 d’aquests corresponen a aliments produïts a l’Estat espanyol i 18 a Catalunya.
 
Aquest reconeixement europeu està en la línia de la voluntat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de donar suport a les produccions agroalimentàries catalanes de qualitat, i culmina un procés que es va iniciar el 24 de juliol de 2009, quan la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers va sol·licitar la inscripció de la IGP Pa de Pagès Català davant del Departament.
           
Els distintius d’origen i qualitat (DOP i IGP) emparen productes que tenen una reputació lligada al seu origen i que presenten unes característiques de qualitat diferencials, que es deuen essencialment al medi geogràfic on es produeixen i s’elaboren, tenint en compte els factors naturals i humans.
 
La zona de producció del pa objecte d’aquesta IGP comprèn tot Catalunya, i les seves principals característiques són que es tracta d'un pa tradicional, rodó d’imatge rústica, de crosta gruixuda i cruixent, molla esponjosa i alveolat gran i irregular. Tot el procés d’elaboració es du a terme seguint mètodes tradicionals, tot realitzant manualment com a mínim el format, amb fermentacions lentes, i coent les masses sempre en forns de solera refractària. Organolèpticament és un pa de gran aroma i sabor, amb certa acidesa que manté la sensació de frescor i una textura agradable passades 8-9 hores de la cocció.
 
Actualment, el pa amb IGP es comercialitza a les gairebé 200 fleques inscrites al consell regulador. Els consumidors el trobaran clarament identificat, i en el moment de la venda s’entregarà en bosses de paper amb el logotip identificatiu propi de la IGP.
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

Logotip de la IGP Pa de Pagès Català.

Logotip de la IGP Pa de Pagès Català.
JPG | 24

Foto.

Foto.
JPG | 170