Conseller Gordó: "Hi ha espais per al diàleg a partir dels principis constitucionals de llibertat i democràcia"

El titular de Justícia ha participat en la inauguració de l'XI Congrés de l'Associació de Constitucionalistes d'Espanya

query_builder   21 febrer 2013 18:59

event_note Nota de premsa

Conseller Gordó: "Hi ha espais per al diàleg a partir dels principis constitucionals de llibertat i democràcia"

El titular de Justícia ha participat en la inauguració de l'XI Congrés de l'Associació de Constitucionalistes d'Espanya

El conseller durant la seva intervenció
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha afirmat avui que "hi ha espais per al diàleg a partir dels principis constitucionals de llibertat i democràcia" i ha fet una crida al Govern espanyol, als juristes i als legisladors a interpretar el marc constitucional de forma oberta.
 
En el marc de les jornades sobre La tutela judicial dels drets fonamentals, organitzades per l’Associació de Constitucionalistes d’Espanya, el titular de Justícia ha apostat pel diàleg amb totes les institucions i ha dit que “esperem que, a través dels fonaments de la Constitució, de la llibertat i de la democràcia, aquesta transició política que hem començat a Catalunya sigui possible”.
 
Així mateix, en la seva intervenció, el conseller Gordó ha defensat que “la transició política que el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya estem portant a terme no és una transició contra ningú, ni molt menys contra la Constitució”.
 
Al Congrés hi han assistit també la directora de l’Escola Judicial, Roser Bach; el vocal del Consell General del Poder Judicial, Ramon Camp; el president del Tribunal Superior de Justícia, Miguel Ángel Gimeno; el director del Centre d’Estudis Polítics i Constitucionals, Benigno Pendas; el president de l’Associació de Constitucionalistes d’Espanya, Miquel Revenga, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.
 
Inauguració de les Jornades Catalanes de Dret Social
 
El conseller de Justícia també ha dut a terme aquest matí la intervenció inaugural de les XXIV Jornades Catalanes de Dret Social, organitzades per l’Associació Catalana de Iuslaboralistes, que es duran a terme fins divendres al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) del Departament de Justícia.
 
En la seva intervenció, Germà Gordó ha parlat de la importància de donar resposta als problemes socials a través de la justícia, ja que, ha dit, “els drets socials són els que tots els ciutadans o habitants d’un país tenen pel simple fet de ser-ho, i impliquen l’accés als mitjans necessaris per tenir unes condicions de vida dignes.
 
Sota el títol "La flexibilitat interna i els acomiadaments col·lectius en el sector públic", les conferències estan dedicades a les últimes reformes legals en els àmbits del dret del treball, la Seguretat Social, la negociació i el dret processal laboral.
 
L’acte també ha comptat amb l’assistència del vocal del Consell General del Poder Judicial, Félix Azón; la presidenta de l’Associació Catalana de Iuslaboralistes, Lídia Castell, així com dels directors de les Jornades, Carlos Uribe i Núria Pumar.

1  

Fitxers adjunts

El conseller durant la seva intervenció

El conseller durant la seva intervenció
JPG | 59