L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de Montmajor, a la comarca del Berguedà

query_builder   22 febrer 2013 10:32

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de Montmajor, a la comarca del Berguedà

 
 
  • La planta, amb un pressupost superior als 399.000 euros, està dissenyada per tractar un cabal de 32 m3/dia
 
  • Aquesta és la desena estació depuradora en servei a la comarca
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha millorat el sanejament del Berguedà amb l’activació de la depuradora i els col·lectors en alta de Montmajor. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 399.000 euros i ha consistit en una depuradora amb tractament biològic, dissenyada per a tractar un cabal de 32 m3/dia.
 
L’aigua tractada es retorna a la Rasa de Vila-Riquer (conca del riu Cardener), contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la desena estació depuradora en servei a la comarca del Berguedà, juntament amb les plantes de Bagà/Guardiola de Berguedà, Berga, Casserres, Castellar de n’Hug, Cercs, Gironella, Pobla de Lillet, Puig-Reig i Sant Corneli de Cercs.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 151