Agricultura promou la innovació de les cooperatives agràries catalanes

query_builder   22 febrer 2013 10:58

event_note Nota de premsa

Agricultura promou la innovació de les cooperatives agràries catalanes

 
Conveni marc de col·laboració  entre l'IRTA i la FCAC
Morera, Vives, Colat, Pelegrí, Monfort i Simon
Morera, Vives, Colat, Pelegrí, Monfort i Simon
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Josep Pere Colat,  han signat avui un conveni marc de col·laboració entre l’IRTA i la FCAC, en presència del director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Maria Monfort,  del director dels SSTT d'Agricultura, Marià Morera, del director general de la FCAC, Jordi Vives, i dsl responsable del R+D+i de la FCAC, Màrius Simon.
  
En concret, aquest conveni de col·laboració té com a objectiu promoure projectes d’innovació en les cooperatives agràries catalanes, membres de la Federació. El conveni té una durada de quatre anys.
 
De fet, l’any 2008 ambdues entitats ja van subscriure un conveni amb les mateixes característiques i, donats els bons resultats d’aquesta col·laboració, s’ha apostat per seguir sumant sinergies en aquesta matèria.
 
Durant la signatura del conveni, el conseller Pelegrí ha afirmat que “la innovació és, sens dubte, el motor del progrés i l’element clau per impulsar el gran potencial que té el nostre sector agroalimentari i per aportar valor afegit i noves oportunitats als nostres empresaris agraris en el context del mercat global i de la internacionalització”. Pelegrí ha recordat que Catalunya disposa de més de 160 grups de recerca i altres centres de referència en l’àmbit agroalimentari liderats per les universitats i també per les pròpies administracions.
 
Per la seva banda, el president i el director de la FCAC han valorat positivament aquesta iniciativa i el fet de poder reforçar els vincles i la col·laboració amb l’IRTA en tant que instruments essencial de la recerca i la innovació agroalimentaris a Catalunya.
 
 
 
 
 

2  

Imatges

Morera, Vives, Colat, Pelegrí, Monfort i Simon

Morera, Vives, Colat, Pelegrí, Monfort i Simon 3577

Moment de la signatura

Moment de la signatura 3521