govern

Territori i Sostenibilitat completa les obres d'adaptació de l'estació de l'L4 de Bogatell

query_builder   22 febrer 2013 11:33

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat completa les obres d'adaptació de l'estació de l'L4 de Bogatell

  • En les properes setmanes també quedaran adaptades les estacions de l'L4 de Llacuna i de l'L5 de Virrei Amat
Estació adaptada L4 Bogatell
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en marxa el nou vestíbul adaptat a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L4 de Bogatell, que forma part del conjunt d’actuacions que el TES té en marxa per adaptar la totalitat de la xarxa de transports públics arreu del territori.
 
En aquest sentit, amb aquesta ja són 117 les estacions adaptades de la xarxa de metro, d’un total de 139, la qual cosa suposa el 84%.  Paral·lelament, el Departament de TES està ultimant l’adaptació de les estacions de l’L4 de Llacuna i de l’L5 de Virrei Amat, que es preveuen posar en servei en les properes setmanes.
 
A més, treballa en la millora de l’accessibilitat en altres estacions, com ara la de Zona Universitària (L3), i  Collblanc (L5), en el marc de les obres de l’L9; i en la de Passeig de Gràcia (L3), en col·laboració amb ADIF, així com en la redacció de la totalitat dels projectes de les estacions de Metro pendents d’adaptar a persones amb mobilitat reduïda.
 
Nou vestíbul adaptat a Bogatell
 
Les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de Bogatell han consistit en la construcció d’un nou vestíbul a l’encreuament del carrer de Pujades i el carrer de Pamplona, d’uns 700 m2 de superfície. El nou espai disposa de dos ascensors que connecten amb les dues andanes, així com un altre elevador amb comunicació directa amb l’exterior, ubicat a la banda mar de la cruïlla.
 
A més, s’hi ha instal·lat escales mecàniques per afavorir la mobilitat dels viatgers des de l’exterior al vestíbul i també a les dues andanes.
 
Pel que fa al vestíbul original, que disposa d’un accés amb escales fixes a l’encreuament del carrer de Pujades, el carrer de Pere IV i el carrer de Zamora, s’ha ampliat una de les sales destinades a instal·lacions d’ús intern, per millorar l’operativitat en aquesta estació. El cost total d’aquesta actuació ha estat d’11,4 MEUR.

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 72

Fotografia

Fotografia 52

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 84