Jaume Perarnau, nou director en funcions del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica (mNACTEC)

query_builder   22 febrer 2013 14:24

event_note Nota de premsa

Jaume Perarnau, nou director en funcions del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica (mNACTEC)

  • Perarnau, fins ara cap de l'Àrea de Conservació, Documentació i Estudis del mNACTEC, substituirà Eusebi Casanelles, que deixa el càrrec per jubilació 
  • El nomenament definitiu del càrrec es farà mitjançant concurs públic en els mesos següents a la constitució de la futura Agència Catalana del Patrimoni
Jaume Perarnau
El Departament de Cultura ha designat Jaume Perarnau com a director en funcions del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) mentre no es convoca el concurs públic per a la selecció de la nova direcció del museu. Perarnau ocupava fins ara el càrrec de cap de l'Àrea de Conservació, Documentació i Estudis del museu i el seu nomenament compta amb el vistiplau del Consell Rector del mNACTEC i de la Junta de Museus de Catalunya.
 
El nomenament definitiu del càrrec de direcció del MNACTEC es farà mitjançant concurs públic en els mesos següents a la constitució de la futura Agència Catalana del Patrimoni.
 
Eusebi Casanelles, director del mNACTEC des de la seva fundació l’any 1983, ha deixat el càrrec per jubilació.
 
 
Trajectòria professional
 
Jaume Perarnau i Llorens (Manresa, 1963) és Doctor en Història de la Tècnica i Patrimoni Industrial per l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (París-França) i llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Des del 1993 fins ara ha estat cap de l'Àrea de Conservació, Documentació i Estudis del mNACTEC. També ha exercit de documentalista de diferents quadres de classificació a la secció d'Història empresarial a l'Arxiu Nacional de Catalunya (1992-1993).
 
Ha participat en diverses publicacions en l’àmbit del patrimoni industrial i ha impartit cursos i seminaris sobre aquesta matèria a diversos universitats i centres de formació.
 
 
El mNACTEC
 
La Llei de Museus de 2 de novembre de 1990 va declarar el mNACTEC com a museu nacional  i el va constituir com a una entitat autònoma. El mNACTEC té l’objectiu de mostrar la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya.
 
La principal missió del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya és l’adquisició, la conservació i la documentació del béns mobles de caràcter científic i tècnic que constitueixin un testimoni de la història del món del treball i de la vida quotidiana, així com les innovacions tecnològiques, amb especial interès en els objectes produïts des de la industrialització fins als nostres dies i, preferentment, els fabricats a Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de Jaume Perarnau

Fotografia de Jaume Perarnau
JPG | 4300