S'inauguren les noves instal·lacions de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès

query_builder   22 febrer 2013 16:18

event_note Nota de premsa

S'inauguren les noves instal·lacions de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès

Una imatge de les autoritats assistents a la inauguració
Una imatge de les autoritats assistents a la inauguració
 
Deu anys després de la seva posada en funcionament, l’any 2003, l’Aula d’Hostaleria del Ripollès ha reinaugurat avui les seves instal·lacions, que s’han ampliat i dotat de nova maquinària per complir amb els nous requisits per dur-hi a terme programes de formació.
 
A l’acte hi ha assistit el president del Consorci Ripollès Desenvolupament, Josep Maria Farrés; el delegat del Govern, Eudald Casadesús; el secretari de Cooperació de les Administracions Locals, Joan Cañada; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, entre d’altres autoritats.
 
Les autoritats han coincidit a reivindicar el paper del Consorci Ripollès Desenvolupament i de l’Aula per millorar l’ocupabilitat de les persones i, en el cas de l’Aula, dels joves.
 
El delegat del Govern ha destacat en la seva intervenció "l'impuls que pren ara l'Aula d'Hostaleria no només al Ripollès sinó com una entitat supracomarcal i la col·laboració pública-privada en el marc del Consorci Ripollès Desenvolupament”. El secretari de Cooperació ha emfatitzat ”l'aposta del Departament de Governació pel desenvolupament local i la sensibilitat cap als projectes en què les administracions locals hi creuen fermament.”
 
Les obres actuals han suposat la segona ampliació i reforma de l’Aula d’Hostaleria, la primera es va fer l’octubre de 2008. Es tracta d’una ampliació (60 m2 més) i adequació d’espais i de l’adquisició de nova maquinària per tal de complir amb els nous requisits per impartir formació. D’aquesta manera  s’han pogut obtenir fins a quatre certificats de professionalitat del Servei d’Ocupació de Catalunya, el SOC. S’han ampliat l’aula de pastisseria i l’aula de servei  i s’ha adequat l’aula de cuina. S’han adquirit 15 cuines noves i nova maquinària per a l’aula de pastisseria i s’han fet, com a novetats, una zona de bar, una zona freda de pastisseria, una recepció i un magatzem. Les obres han durat dos mesos i mig i han tingut un cost de 221.000 euros, 210.000 dels quals han estat finançats pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) del Departament de Governació i Relacions Institucionals i els 11.000 restants amb fons propis del Consorci.
 
Actualment a l’aula hi ha uns 75 alumnes que fan formació reglada i formació ocupacional: dos Cicles Formatius de Grau Mig de Cuina i de Pastisseria i Forneria, conjuntament amb l’Institut Abad Oliba de Ripoll, el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’auxiliar de cuina i serveis de restauració, un Pla de Transició al Treball (PTT) i cursos dels programes “Joves per a l’ocupació” i “Persones aturades de llarga durada” del SOC. A l’Aula també s’hi realitza formació contínua: reciclatge per a professionals.

2  

Fitxers adjunts

Un moment del parlament de les autoritats

Un moment del parlament de les autoritats
JPG | 727

Una imatge dels assistents a la inauguració

Una imatge dels assistents a la inauguració
JPG | 941