INDÚSTRIA

El conseller Puig assenyala que la nova planta de polímers de Clariant a Tarragona demostra que "les multinacionals continuen arriscant, invertint i apostant per Catalunya"

query_builder   22 febrer 2013 16:54

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El conseller Puig assenyala que la nova planta de polímers de Clariant a Tarragona demostra que "les multinacionals continuen arriscant, invertint i apostant per Catalunya"

 
  • El titular d'Empresa i Ocupació ha presidit aquest migdia la inauguració de la nova planta de polímers que la multinacional suïssa d'especialitats químiques ha instal·lat al Polígon Petroquímic de Tarragona. La inversió, de 16 milions d'euros, suposarà la creació d'una trentena de llocs de treball directes.
 
  • En el marc de la inauguració, el conseller Puig ha assegurat que “la Generalitat continuarà treballant per facilitar un entorn favorable per a la inversió empresarial, eliminant al màxim les traves de burocràtiques i posant-nos al costat de l'empresa”.
 
  • Clariant ha fet una important aposta per Tarragona, traslladant part de la producció que l'empresa feia a Gal·les, fet que ha permès multiplicar la producció de l'empresa a Catalunya. D'aquesta manera, la nova planta esdevé centre d'excel·lència de polímers en els sectors cosmètic i petrolífer del grup Clariant a nivell mundial.
 
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presidit aquest migdia la inauguració de la nova planta que la multinacional suïssa d'especialitats químiques Clariant ha instal·lat al Polígon Petroquímic de Tarragona, una inversió que representa 16 milions d'euros i la creació de més d'una trentena de llocs de treball.
 
El conseller Puig, acompanyat del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; del director del Centre de Producció a Tarragona de Clariant, Miguel Muñoz Marco; i del cap de Regió EMEA de Clariant, Michael Riedel, ha descobert la placa commemorativa i ha visitat les noves instal·lacions que es dedicaran a la producció de polímers per a cosmètics i per a additius destinats a cimentació de pous petrolífers. També han assistit a l'acte el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, el director general d'Indústria, Antoni Maria Grau, i la directora dels serveis territorials a Tarragona del Departament d'Empresa i Ocupació, Carme Mansilla.
 
La nova planta, que dobla la capacitat de producció de la multinacional a Catalunya, es fruit de la decisió de Clariant de traslladar a Tarragona part de la producció de la seva planta a Gal·les (Regne Unit). El centre de Tarragona ha estat escollit per la companyia per davant d'altres emplaçaments per la seva competitivitat, per la seva estratègica ubicació que facilita la logística i garanteix l'abastiment als clients de la multinacional. Amb aquesta acció, la nova planta de Tarragona esdevé centre d'excel·lència de polímers en els sectors cosmètic i petrolífer del grup Clariant a nivell mundial.
 
En el marc de la inauguració, el conseller Puig ha remarcat l'aposta de les multinacionals suïsses per Catalunya. En aquest sentit, ha assenyalat que “avui Clariant, fa uns dies Novaris, i moltes altres continuen apostant i invertint, identificant Catalunya com un país d'oportunitats que genera apostes estratègiques, de confiança”.

El conseller ha volgut fer un reconeixement “no només a les autoritats locals i actuals dirigents polítics del territori, sinó a aquells que fa uns quants anys van prendre decisions estratègiques arriscades i fins i tot difícils, com portar l'aigua al Camp de Tarragona o construir infraestructures que, malgrat els seus impactes, en permeten tenir avui oportunitat d'enllaços logístics, com el Port de Tarragona o l'Alta Velocitat”. En aquest sentit, el conseller Puig ha apuntat que “és el moment de la gestió intel·ligent de les nostres infraestructures, que manera que ens permetin connectar-nos amb Europa i amb el món”.

Així mateix, el conseller ha fet una crida per tal que “quan arribi la recuperació, perquè arribarà, no tornem a tenir cap dubte que la vocació industrial del país és fonamental pel nostre progrés, pel nostre desenvolupament i el que és més important, per la nostra cohesió social”.

A aquest respecte, ha afegit que “sense indústria Catalunya no podrà mantenir els nivells de qualitat de vida, no podrà oferir als nostres ciutadans una capacitat de redistribuir riquesa”. “Són moments dificilíssims i els canvis que vénen són impossibles de rebutjar. Haurem de ser-hi i això comportarà sacrificis i capacitat de regeneració, amb els polítics per endavant”, ha reblat el conseller.
 
A preguntes dels periodistes, el conseller Puig ha qualificat de “molt bona notícia” la inversió de Clariant a Tarragona, i ha afegit que l'aposta d'aquesta companyia “envia un missatge clar: les multinacionals estrangeres estan arriscant, invertint i apostant per Catalunya, i això és un bon signe”. El conseller ha reconegut que “tenim grans dificultats, moltes; tenim debats polítics oberts, tots; però les multinacionals creuen i valoren que Catalunya té les condicions de capital humà, de capital tecnològic, de condicions logístiques, en definitiva, garanties per a les seves inversions”.

Preguntat per Ercros, el conseller Puig ha explicat que “dins del paper mediador a que ens limita la darrera reforma laboral, farem tots els esforços per a que s'arribi a un acord el més equilibrat possible i analitzarem en quina situació queda la factoria. També estudiarem, tot i que en aquests moments la situació estratègica del mercat de determinats productes no dóna gaires opcions, possibles alternatives”.

Segons el conseller, “l'empresa ha pres una decisió que és traumàtica per a Flix i per a la Ribera d'Ebre. Intentarem impulsar processos de reindustrialització, com estem impulsant en altres municipis”, i ha apuntat que la Generalitat tindrà “molta cura” a l'hora d'analitzar la situació de Flix, i de la comarca de la Ribera d'Ebre, i la seva reindustrialització.” “Són moments en els que tenim notícies agredolces: una bona inversió de Clariant i una mala decisió d'Ercros”, ha conclòs.
 
Clariant

Creada al 1995, la multinacional suïssa Clariant és líder mundial en la fabricació de productes químics per a indústries. Compta amb 4 divisions: tèxtil, cuir i paper, pigments i additius, químics funcionals i ciències de la vida i té presència a 70 països.
 
La planta que el grup té a Tarragona -i on avui s'han inaugurat les noves instal·lacions de producció de polímers- és un centre estratègic de la unitat de negoci Industrial&Consumer Specualties a Europa dedicat a l'elaboració de components químics que s'emprenen en les cimentacions dels pous de petroli-. Amb la nova inversió, Tarragona es converteix en l'únic centre de producció de Clariant on es fabricarà un polímer especial destinat a la indústria de la perforació petrolífera. A Catalunya, Clariant té altres tres centres productius, a Sant Andreu de la Barca, El Prat de Llobregat i Castellbisbal.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig durant la visita inaugural a Clariant

El conseller Puig durant la visita inaugural a Clariant
JPG | 2246