Projecte per conèixer amb detall els nivells dels camps electromagnètics de les antenes de telefonia mòbil a Catalunya

query_builder   25 febrer 2013 09:52

event_note Nota de premsa

Projecte per conèixer amb detall els nivells dels camps electromagnètics de les antenes de telefonia mòbil a Catalunya

 

  • Per primera vegada es disposarà públicament de dades reals a l’interior d’edificis, zones públiques i llocs d’elevada concurrència
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en marxa un projecte, en col·laboració amb els ajuntaments, per conèixer amb detall els nivells dels camps electromagnètics existents a Catalunya, dins del marc del projecte LIFE de Governança Radioelèctrica i cofinançat al 50% per la Unió Europea. Fins ara, la Generalitat ja ha cedit 36 dels 50 equips portàtils de mesura propietat del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació  als ajuntaments de les capitals de comarca,  per tal que puguin quantificar els nivells de camp electromagnètic existents en determinats llocs considerats com a sensibles, com ara habitatges propers a instal·lacions de radiocomunicació, places i terrasses públiques, escoles, hospitals i altres zones de massiva concurrència.
 
Les mesures obtingudes es recolliran en una base de dades que els ciutadans podran consultar a través d’un sistema d’informació geogràfica. El projecte preveu que, una vegada els ajuntaments de més volum de població hagin recollit les dades, els equips se cedeixin a d’altres ajuntaments més petits per tal d’anar ampliant el radi d’acció.     
 
Paral·lelament a aquests equips de mesura portàtils, la Generalitat disposa d’una xarxa de 234 equips fixes de mesura dels camps electromagnètics generats per  instal·lacions de telefonia mòbil, que serà ampliada amb 100 equips més a través del projecte LIFE. Aquests equips s’emplacen majoritàriament sobre teulades d’edificis on s’ubiquen les antenes. Els resultats dels valors mesurats, que  són útils per quantificar els nivells de camp electromagnètic ens els punts de màxima radiació, es poden consultar a la web http://governancaradioelectrica.gencat.cat/.
 
Amb aquesta iniciativa impulsada per la Generalitat, per primera vegada es podrà disposar públicament de dades reals a l’interior d’edificis, zones públiques i llocs d’elevada concurrència a Catalunya. La Direcció General de Qualitat Ambiental vol ampliar aquestes mesures establint una  sèrie de punts que, amb caràcter fix  i de manera continuada en el temps, puguin donar informació de l’evolució dels camps electromagnètics en determinades zones representatives.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43