Impuls a la creació de la Comissió Assessora de fertilització i gestió de la matèria orgànica

query_builder   25 febrer 2013 17:40

event_note Nota de premsa

Impuls a la creació de la Comissió Assessora de fertilització i gestió de la matèria orgànica

camps de conreu
camps de conreu
 
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Miquel Molins, ha presentat al sector el projecte de decret de creació de la Comissió Assessora de fertilització i gestió de la matèria orgànica.
 
A la trobada, celebrada el passat divendres, es van convocar representants de les organitzacions professionals agràries, dels Col·legis professionals i de les organitzacions de productors de l’àmbit de l’agricultura, la ramaderia i la maquinària agrícola.
 
Aquesta Comissió assessora es proposa com un òrgan de col·laboració i consulta amb el sector adscrit al DAAM que tindrà per objecte l’anàlisi i el debat de les qüestions relacionades amb la fertilització i la gestió de les dejeccions ramaderes i les activitats que es desenvolupen al seu voltant.
Les funcions d’aquesta Comissió, d’acord amb la proposta de Decret, seran:
 - Actuar com a òrgan estable de consulta i debat entre el sector i l’administració.
 - Informar i col·laborar amb el departament competent en matèria d’agricultura i ramaderia en totes les qüestions que facin referència a la fertilització i en especial les relacionades amb l’ús de les dejeccions ramaderes.
 - Formular revisions de la normativa vigent en el sector, per tal d’adaptar la normativa a l’actual gestió de la fertilització tenint en compte els aspectes ambientals, econòmics i socials.
 - Organitzar, promoure i donar suport a les iniciatives del sector destinades a reforçar les actuacions per aconseguir la pròpia vertebració econòmica i social.
- Promoure i facilitar la transferència recíproca d’informació a l’entorn de la fertilització i la gestió de la matèria orgànica.
 
Així, en el decurs de la reunió es va fer un anàlisi del contingut del projecte de Decret de la comissió assessora, alhora que es va presentar el Pla estratègic de la fertilització agrària i gestió de les dejeccions ramaderes a Catalunya que ja va formalitzar a finals de l’any passat el Departament. Aquest document recull tot un seguit d’actuacions que s’hauran de realitzar en un període de quatre anys amb l’objectiu d’implementar un model avançat de gestió del nitrogen i les dejeccions ramaderes que permeti el correcte desenvolupament dels sectors agrícola i ramader, i que permeti també la millora dels estàndards de qualitat ambientals.
 
 
Barcelona, 25 de febrer de 2013

1  

Fitxers adjunts

imatge recurs

imatge recurs
JPG | 6911