Bombers europeus es formen a Catalunya en foc tècnic

query_builder   27 febrer 2013 13:05

event_note Nota de premsa

Bombers europeus es formen a Catalunya en foc tècnic

Curs foc tècnic
Presentació del curs
  • El curs s’emmarca dins de la col·laboració amb la Fundació Pau Costa, amb qui l’ISPC i Bombers de la Generalitat van signar l’any passat un conveni per potenciar el coneixement i la formació en incendis forestals
  •  Els bombers de la Generalitat són experts en les cremes prescrites

 

L’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya (EBPCC) de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) acull aquesta setmana vint bombers anglesos i danesos per formar-se en foc tècnic, el sistema que utilitzen els cossos de bombers per gestionar els incendis, per mitjà del qual es provoca foc de manera controlada i en zones triades a partir d’uns criteris objectius per prevenir i facilitar l’extinció de possibles focs forestals en un futur.
 
Els bombers coneixeran els diferents rols que el foc juga en diferents ecosistemes, les solucions tecnològiques que alleugen els problemes generats pels focs forestals o les tècniques més actuals per tractar-los. La formació organitzada per l’EBPCC es troba dins del marc de relació que l’ISPC manté amb la Fundació Pau Costa, amb qui l’Institut, junt amb Bombers de la Generalitat, van signar l’any passat un conveni per potenciar el coneixement en incendis forestals.
 
La formació es farà a les instal·lacions de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya (EBPCC) de l’ISPC i a diferents ubicacions sobre el terreny, una d’elles a Tivissa. Les pràctiques són una part essencial de la formació en foc tècnic ja que permet conèixer les tècniques de control de foc i d’implementació de les cremes controlades, les quals permeten reduir els danys provocats per un foc forestal.
 
La sessió inaugural del Curs la van fer el Cap de l’EBPCC, l’inspector Josep M. Juncosa, el cap de l’Àrea d’Instructors i de Continguts en Riscos, Emergències i Protecció Civil, el sotsinspector José Luís López i representants de la Fundació Pau Costa.
 
Els formadors de l’EBPCC són bombers de la Generalitat, ja que són un referent per d’altres cossos de bombers en la tècnica de les cremes prescrites i també com a resultat de les relacions estables de col·laboració en els àmbits formatiu i operatiu que mantenen l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya i el Cos de Bombers de la Generalitat amb diferents cossos de bombers o d’emergències.
 
Per a més informació podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 695 56 14 58 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Àrea d'Informació i Comunicació de Bombers de la Generalitat: 93 586 77 20.

5  

Fitxers adjunts

Foto2

Foto2
JPG | 4079

Foto 1

Foto 1
JPG | 4146

Foto 3

Foto 3
JPG | 4036

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 198

Fotografia Pràctiques del curs

Fotografia Pràctiques del curs
JPG | 411