Dolors Gordi i Jordi Boixadera

Benestar Social i Família assigna les places per gaudir del programa "Vacances en Família" durant el primer semestre de 2013

query_builder   27 febrer 2013 12:58

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família assigna les places per gaudir del programa "Vacances en Família" durant el primer semestre de 2013

Avui s’ha realitzat el sorteig de les primeres 24.727 places a gaudir entre els mesos de març i agost
 
La iniciativa s’adreça a famílies amb fills i filles menors de 18 anys que vulguin passar uns dies en algun dels albergs de la Generalitat a preus avantatjosos
 
El número d’inici d’assignació de places ha estat el 1.825
Dolors Gordi i Jordi Boixadera
Aquest matí la seu de Loteria de Catalunya ha estat l’escenari de l’assignació per sorteig davant notari de les primeres 24.727 places que ofereix el programa “Vacances en Família” del Departament de Benestar Social i Família, a gaudir entre els mesos de març i agost. L’acte ha comptat amb la presència de la secretària de Família, Dolors Gordi, i del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera.
 
El número escollit a l’atzar ha estat el 1.825. Aquest serà el punt de partida per a l’assignació automàtica de places, emprant com a criteri principal les opcions triades per les persones participants i l’ordre de preferència indicat, fins a trobar una opció disponible.
 
El nombre de famílies preinscrites enguany ha estat de 10.263, 1.278 més que en la primera convocatòria de 2012 (+14%), corresponents a un total de 37.799 persones. Les opcions més demanades han estat, per aquest ordre: alberg d’Altafulla la segona setmana d’agost, alberg de l’Escala el cap de setmana del 17 al 19 de maig, alberg de Núria el cap de setmana del 10 al 12 de maig, alberg de Salardú la segona setmana d’agost, i alberg de la Molina el pont de Setmana Santa.
 
Les famílies preinscrites en aquest primer sorteig del programa podran consultar a partir de l’1 de març si han obtingut places i, si és el cas, en quin torn i alberg han estat assignades, a través del web www.xanascat.cat  
 
La Direcció General de Joventut promourà un segon sorteig el proper 24 de juliol per distribuir les 18.746 places restants a gaudir entre els mesos de setembre de 2013 i febrer de 2014. Entre les dues convocatòries s’hauran ofert un total de 43.473 places, que podran beneficiar a 8.302 famílies, 2.421 més que en l’edició anterior.
 
Famílies destinatàries 
El programa ofereix a les famílies residents a Catalunya amb fills menors de 18 anys la possibilitat de gaudir d’unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d’alt interès turístic i cultural de Catalunya.
 
El programa té l’objectiu de posar en valor el temps que comparteixen els membres de la família, que poden passar junts un temps de lleure i intensificar els seus vincles afectius durant l’estada a l’alberg.
 
A la vegada, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D’aquesta manera, es promou encara més l’orientació social al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut.
 
Una de les novetats destacades del programa són els ajuts adreçats a les famílies nombroses i monoparentals, ja que se’ls aplicarà un 10% de descompte sobre el preu del programa.
 
“Vacances en família” ha registrat una participació des del seu inici de  24.040 famílies (1.897 de les quals eren nombroses i 503 monoparentals) i 90.781 persones, que han generat un total de 287.929 pernoctacions.

1  

Fitxers adjunts

La secretària de Família, Dolors Gordi, i el director general de l'Agència Catalana de Joventut, Jordi Boixadera

La secretària de Família, Dolors Gordi, i el director general de l'Agència Catalana de Joventut, Jordi Boixadera
JPG | 3941