El delegat del Govern visita el Centre de Formació Terres de l'Ebre ¿ Escola de Soldadura a Tortosa

query_builder   27 febrer 2013 14:01

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern visita el Centre de Formació Terres de l'Ebre ¿ Escola de Soldadura a Tortosa

  • El centre homologa la formació en soldadura també a nivell europeu
  • La taxa d’inserció laboral del centre supera el 50% i la de contractació el 90% en els darrers tres anys
El delegat del Govern i la directora territorial d'Empresa i Ocupació amb els alumnes del Centre de Formació Terres de l'Ebre - Escola de Soldadura
El delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, juntament amb la directora territorial d’Empresa i Ocupació, Mercè Miralles, han visitat aquest migdia el Centre de Formació Terres de l’Ebre – Escola de Soldadura a Tortosa, on han estat rebuts pel propietari Josep Gamero, i han pogut intercanviar propostes amb els actuals alumnes del centre.
 
En aquests moments, l’Escola està oferint un curs de 830 hores de formació en soldadura d’estructura metàl·lica i canonada a un total de 18 alumnes, els quals ja compten a hores d’ara amb ofertes de treball “fins i tot abans d’acabar el curs, i algunes d’elles de gran nivell, com la d’uns quants estudiants que en breu marxen a treballar a Holanda” ha explicat Josep Gamero.
L’Escola compta amb una borsa de treball, que permet oferir a les empreses persones formades amb un bon nivell, i tenen una taxa d’inserció laboral que supera el 50% mentre que la de contractació dels darrers anys supera el 90% de l’alumnat. Xifres que el Departament d’Empresa i Ocupació valida amb el seguiment de la inserció laboral que fa durant 6 mesos i també l’escola durant 2 anys.
 
El delegat del Govern ha destacat “l’excel·lent tasca que porta a terme l’Escola, sobretot en aquesta situació econòmica tant complicada, i comptar amb un centre de formació d’aquestes característiques i nivell és impressionant”. Per això, Xavier Pallarès considera indispensable “cercar empreses al territori, on aquests treballadors puguin aportar la seva qualitat i no hagin de sortir a l’estranger, on s’aprofiten de la capacitat dels nostres treballadors”.
 
La formació ocupacional de l’empresa de l’any 2009 al 2011 ha estat de 30 cursos amb un total de 463 alumnes formats dels quals un 94% obtingueren un contracte, i s’assolí una inserció laboral del 56’61%.
 
El Centre de Formació Terres de l’Ebre, a més de la formació ocupacional, també ofereix formació continua sectorial, intersectorial i confederal i certificats de professionalitat del sector de la construcció i el metall.

1  

Imatges

Visita a les instal·lacions del Centre de Formació Terres de l'Ebre - Escola de Soldadura a Tortosa

Visita a les instal·lacions del Centre de Formació Terres de l'Ebre - Escola de Soldadura a Tortosa 392