govern

Catalunya realitza el 17% de l'ajust total del dèficit aconseguit per les administracions públiques de l'Estat

query_builder   28 febrer 2013 19:35

event_note Nota de premsa

Catalunya realitza el 17% de l'ajust total del dèficit aconseguit per les administracions públiques de l'Estat

 
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha valorat avui el “bon resultat pressupostari” del conjunt de l’Estat el 2012, i especialment el tancament de Catalunya amb un dèficit de l’1,96%, després que el Ministeri d’Hisenda  ha fet públiques les dades de liquidació del conjunt d’administracions públiques. Mas-Colell ha destacat l’esforç “immens” que l’ajust pressupostari ha suposat per als ciutadans de Catalunya, i ha subratllat que, gràcies a això,  “s’ha reduït el dèficit a la meitat”.
 
Les dades publicades pel ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques mostren que les comunitats autònomes han realitzat el 71% de l’ajust pressupostari total. Així, les administracions autonòmiques han aconseguit una reducció global de 16.609 milions (1,58 punts), davant l’ajust de 23.337 milions (2,22 punts) del conjunt de les administracions públiques.
 
Catalunya és la comunitat que més ha contribuït a aquesta reducció, amb un ajust de 4.039 milions. Aquesta quantitat suposa el 24,3% de la reducció del dèficit aconseguida per les administracions autonòmiques i el 17,3% de l’esforç total realitzat pel conjunt de les administracions públiques.
 
Mas-Colell ha afirmat que es mantindrà el rumb de la consolidació fiscal, però ha advertit que el ritme ha de ser sostenible i que l’objectiu de dèficit del 2013 ha de ser coherent amb el context econòmic i social.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 82