Pablo Mandeville va néixer a Madrid, l’any 1954 i va estudiar Relacions Internacionals i Administració Pública, a la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica). Ha treballat des de 1980 per al Sistema de les Nacions Unides (UNDESA, UNOPS i PNUD) a la seu a Nova York; a Àfrica (Burkina Fasso i Moçambic) i a Amèrica Llatina i el Carib (Costa Rica, Cuba, Nicaragua, Panamà i Uruguai). Des del 2005 fins al 2009 va ser el Coordinador Resident del Sistema de les Nacions Unides, Representant Resident del PNUD i Representant d’UNFPA a Uruguai, país pilot amb la modalitat “Delivering as One” de la Reforma de les Nacions Unides. Des de gener del 2010 és el Coordinador Resident del Sistema de les Nacions Unides i Representant Resident del PNUD a Nicaragua.
Nicaragua és un país prioritari de la cooperació catalana i l’Agència Catalana de Cooperació ha col·laborat donant suport a processos de desenvolupament i enfortiment de les regions autònomes de la Costa Carib i promovent la transferència de coneixement. Nicaragua és el segon país més pobre d’Amèrica Llatina, on gairebé 2,5 de persones (la meitat de la població) viuen en situació de pobresa.
Estratègia de País Prioritari
Informació del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament i Objectius del Mil·leni a Nicaragua a
http://www.undp.org.ni/
AGÈNCIES DE NACIONS UNIDES A NICARAGUA
FAO Organització de les Nacions Unides per a la Agricultura
www.fao.org.ni
U
NOPS Programa que ofereix serveis de gestió de projectes, adquisicions i altres serveis de suport a les agències de NNUU
www.unops.org
Departament de Seguretat de les Nacions Unides
ONUDI Organització de les NNUU per al desenvolupament industrial
Més informació>>
UNEP Programa per al Medi Ambient
Els mitjans interessats en entrevistar Pablo Mandeville sobre el compliment dels Objectius del Mil·leni en general, especialment a Nicaragua; les relacions entre la cooperació catalana i PNUD a Nicaragua; el paper de la Cooperació internacional i la catalana a Nicaragua; la importància, en temps de crisi i de falta de recursos econòmics, de promoure assistències tècniques i transferència d’experteses del nord al sud, podeu demanar-ho a través del correu dolors.aixala@gencat.cat i del telèfon 638 685 370.