El CIRE converteix la cuina d'internes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona en un taller de reinserció

query_builder   1 març 2013 13:56

event_note Nota de premsa

El CIRE converteix la cuina d'internes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona en un taller de reinserció

El servei d’alimentació de la presó proporcionarà des d’avui formació i ocupació en hostaleria a 45 recluses, que elaboraran i distribuiran els àpats per a la resta d’internes del Centre
El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) es farà càrrec de manera integral des d’avui del servei d’alimentació de les internes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona. A través d’aquesta empresa pública, orientada a formar, ocupar i inserir a través d’itineraris d'integració sociolaboral les persones privades de llibertat, la cuina del Centre penitenciari es converteix així en un taller de reinserció que permet a les internes formar-se en un sector altament demandat com és el de l’hostaleria.
 
Així, a partir d’avui, 45 internes del CP de Dones poden formar-se i treballar com a auxiliars de cuina a les instal·lacions del Centre per incrementar les seves possibilitats de reinserció. Sota la supervisió dels professionals especialitzats del CIRE, les penades elaboraran i distribuiran els esmorzars, dinars i sopars diaris per a gairebé 200 internes.
 
Fins ara, 27 internes ja treballaven al servei d’alimentació del Centre duent a terme la distribució dels àpats fins als menjadors. Amb aquest nou model de gestió, s’incrementen les possibilitats de reinserció de les penades, ja que el CIRE ha reconvertit el procés d’elaboració dels menús en un taller que permet ocupar 18 recluses més, cosa que suma un total de 45 internes formant-se i treballant a la cuina del Centre.
 
El nou model de gestió de la cuina de Dones pren com a referència el servei d’alimentació del Centre Penitenciari Ponent (Lleida). Des del passat mes de setembre, el CIRE ha reconvertit la cuina de la presó de Lleida en un taller de reinserció que forma i ocupa 84 interns que elaboren els menús diaris per als més de 900 interns del Centre Penitenciari Ponent, el Centre Obert de Lleida i el taller exterior del CIRE a Raïmat.
 
Amb l’assumpció de la cuina del CP de Dones per part del CIRE, el Departament de Justícia dóna continuïtat al compliment del mandat del Parlament i duu a terme una aposta per a la reinserció sociolaboral de les persones privades de llibertat.