Dispositiu especial de trànsit pel 55è Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges

query_builder   1 març 2013 13:23

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit pel 55è Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges

 
Un total de 26 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per al bon desenvolupament de la prova esportiva
 
La cursa se celebra el 3 de març, amb un recorregut que surt de la plaça de Sant Jaume de Barcelona i arriba fins a Sitges
 
També diumenge hi haurà afectacions viàries a la BV-5001 amb motiu de la 20a Mitja Marató Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca    
 
 
El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, ha establert per al proper diumenge 3 de març un dispositiu especial de trànsit amb motiu del 55è Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona – Sitges, amb l’objectiu de garantir un bon desenvolupament de la prova esportiva i minimitzar els efectes que pugui tenir en els usuaris de la xarxa viària catalana.
 
Diumenge al matí, a les 11.00 h, es farà la concentració de vehicles i la sortida des de la plaça de Sant Jaume cap a Sitges. La caravana recorrerà les costes del Garraf i tindrà l'arribada a Sitges, afectant la circulació d’alguns trams de la C-245 i la C-31.
 
 
Vies restringides i mesures especials
 
Aquest ral·li provocarà afectacions viàries que poden ocasionar algunes retencions puntuals o desviaments en carreteres de la xarxa viària principal i secundària de la demarcació de Barcelona. Les vies principals afectades pel pas de la caravana i les mesures que l’SCT establirà són les següents:
 
  
 

VIA

 
TRAM I RESTRICCIÓ
C-245
 
Cornellà de Llobregat (km 13,5) – Rotonda de Sant Boi de Llobregat (km 10):
S’abalisarà el carril esquerre de la C-245 en aquest tram per a l’ús exclusiu dels participants al ral·li. Els usuaris podran circular pel carril dret i d’aquesta manera accedir al cinturó Litoral i a Sant Boi de Llobregat per la BV-2002.  A la rotonda ubicada al punt quilomètric 10 de la via es restringirà la circulació de vehicles fins al pas del darrer participant.
 
C-245
 
Rotonda de Sant Boi de Llobregat (km 10) – Rotonda de Viladecans (km 8):
Es disposaran cons a l’eix de la via per tal de separar ambdós sentits de la circulació en el trajecte que transcorre en aquest tram.
 
C-245
 
Viladecans (km 8) – Gavà – Castelldefels (km 0,8):
El recorregut de la prova fins a l’enllaç amb la carretera C-31 es farà pel carril sentit Sitges. S’establiran, tant als carrers d’àmbit urbà com a les carreteres que accedeixin o travessin la utilitzada per a la prova, punts de regulació que donin preferència de pas als participants i impedeixin que vehicles no autoritzats s’intercalin a la caravana que formin els participants.
 
C-245
 
Rotonda sortida cap a la C-32, C-246 al km 22 i C-31 Costes del Garraf:
En aquest tram s’instal·laran cons que delimitin els dos sentits de la marxa per impedir qualsevol invasió del carril en sentit contrari en sentit Castelldefels. Així mateix, s’instal·laran cons des de la rotonda fins a l’accés a Castelldefels Platja, perquè els vehicles puguin utilitzar aquesta sortida de l’autopista C-32 per accedir a la zona de platges de Castelldefels. Els usuaris seran desviats obligatòriament fins a l’accés a la zona de platges de Castelldefels, sense permetre’ls incorporar-se a la carretera C-245 en sentit Sitges.
 
Mentre el comboi de participants passi pel punt quilomètric 21 de la carretera C-246, i fins al pas del darrer participant, es retindrà la circulació que, des de l’autopista C-32, pretengui accedir a les costes i/o a Port Ginesta.
 
C-31
 
Costes del Garraf – Sitges:
Els participants circularan per les Costes del Garraf, des del punt quilomètric 22 de la carretera C-246 fins al punt quilomètric 164 de la carretera C-31, pel carril dret de la calçada. Es restringirà al trànsit la circulació per la carretera C-31, sentit Barcelona, fins que la totalitat de la carrera abandoni aquesta darrera via.
  

Convé destacar que l’SCT informarà constantment els usuaris d’aquestes afectacions viàries i de les mesures de regulació del trànsit adoptades a través dels panells de missatgeria variable instal·lats a la C-32, la C-31, l’A-2 i la ronda de Dalt (B-20). De fet, dissabte 2 de març els panells ja anunciaran la celebració de la cursa.

Com a vies alternatives a la carretera C-245, utilitzada per a la prova, podran utilitzar-se tant l’autopista C-32 fins a Sitges com la carretera C-31 fins a Castelldefels.
 
 
Dispositiu dels Mossos d’Esquadra
 
El dispositiu de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra consistirà en l’activació de 26 agents, que vetllaran per la seguretat i la integritat tant dels participants com del públic assistent al ral·li. Així mateix, garantiran la seguretat viària per minimitzar les possibles afectacions del trànsit i qualsevol altra incidència que sorgeixi arran d’aquesta prova esportiva.  La distribució d’agents serà la següent: 15 motocicletes, per tal de donar cobertura a tots els participants des de Barcelona fins a Sitges, 9 efectius que cobriran punts estàtics, per tal que l’afectació viària sigui mínima, i 2 efectius més encapçalant la marxa.
 
Les policies locals per on passa la cursa també col·laboraran amb els Mossos d’Esquadra en el desenvolupament del dispositiu. En concret, la guàrdia urbana de Barcelona, la guàrdia urbana de l’Hospitalet així com les policies de Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà, Castelldefels i Sitges.
 
 
Recomanacions
 
En el cas que un desplaçament amb vehicle coincideixi amb la caravana del ral·li, cal extremar les precaucions, no envair en cap moment els trams tancats de la cursa senyalitzats per a ús exclusiu dels participants i seguir les recomanacions i indicacions dels agents dels Mossos d’Esquadra i també del personal encarregat i responsable de la prova.
 
Cal evitar, igualment, aturades i estacionaments dels vehicles que puguin provocar una manca de seguretat als participants de la prova o un desenvolupament anormal d'aquesta.
 
L’SCT aconsella seguir en tot moment les recomanacions que puguin fer els Mossos i estar informats a través de la ràdio, el 012, la pàgina web de l’SCT (www.gencat.cat/transit) i el Twitter @trànsit sobre l’estat del trànsit i les restriccions vigents en cada moment. 
 
 
 
BV-5001: 20a Mitja Marató Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca    
 
Davant la celebració de la 20a Mitja Marató Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca diumenge 3 de març al matí, entre les 10 i les 13 hores, i amb l’objectiu de garantir un bon desenvolupament d’aquesta prova esportiva es tallarà la BV-5001 entre el punts quilomètrics 18 i 25, de Montornès del Vallès a la Roca del Vallès. Puntualment i de forma controlada es permetrà la circulació de vehicles en el sentit contrari de la cursa i per aquest motiu prèviament es disposaran cons a la carretera per tal de separar els dos sentits de circulació.
 
Per al desenvolupament sense incidents de la cursa també es restringiran al trànsit rodat tots els accessos a la carretera BV-5001 en el tram de la prova i a més l’organització de la mitja marató disposarà senyalització vertical provisional de limitació de velocitat a 50 Km/h.
 
Els itineraris alternatius que permeten la connexió entre les localitats de La Roca del Vallès, Vilanova del Vallès, Montornès del Vallès i Montmeló són a través de la C-1415C, la BV-5159, carrers del polígon de Can Parellada i la BV-5003.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Dispositiu especial de trànsit pel 55è Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona – Sitges

Nota en pdf. Dispositiu especial de trànsit pel 55è Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona – Sitges
PDF | 159