Es posa en servei la desena depuradora de la Noguera amb l'activació de la planta d'Àger

query_builder   5 març 2013 11:47

event_note Nota de premsa

Es posa en servei la desena depuradora de la Noguera amb l'activació de la planta d'Àger

 
 
  • La instal·lació, amb un pressupost superior als 950.000 d’euros finançada pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, està dissenyada per tractar un cabal de 460 m3/dia
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta d’Àger, a la comarca de la Noguera. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 950.000 d’euros, finançada en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
La depuradora és biològica, està dissenyada per a tractar un cabal de 460 m3/dia i també s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió de 1.200 metres.
 
L’aigua tractada i sanejada es retornarà al barranc de Sòls de Vila (Noguera Pallaresa), contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, es facilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la desena estació depuradora en servei a la comarca de la Noguera, juntament amb les plantes d’Albesa, Algerri, Artesa de Segre, Les Avellanes, Balaguer, Baronia de Rialp, Ivars de Noguera, Ponts i Torrelameu.  
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 153