Mascarell valora l'informe del CoNCA com "extraordinàriament valuós i en plena coincidència amb la feina que es fa des del Departament de Cultura"

query_builder   7 març 2013 14:31

event_note Nota de premsa

Mascarell valora l'informe del CoNCA com "extraordinàriament valuós i en plena coincidència amb la feina que es fa des del Departament de Cultura"

Fotografia lliurament de l'Informe Anual de la Cultura i de les Arts 2012 a la presidenta del Parlament
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha qualificat l’Informe Anual de la Cultura i de les Arts 2012 com “un pas endavant molt sòlid i molt positiu en la línia del que el Parlament ha encarregat al CoNCA i molt complementari a la feina de l’executiu”. Mascarell ha afirmat sentir-se “francament molt còmode amb el que representa i amb el pas endavant que hem donat”.
 
El conseller ha fet aquestes declaracions amb posterioritat a l’audiència amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, durant la qual el president del CoNCA, Carles Duarte, ha lliurat l’Informe Anual de la Cultura i de les Arts 2012.
 
Mascarell ha destacat que “l’informe és un document molt interessant des del punt de vista analític, extraordinàriament valuós pels seus plantejaments i en plena coincidència amb la feina que es fa des del Departament de Cultura”.
 
En aquest sentit, ha assenyalat també que “es tracta d’un document molt útil que ens permet consolidar algunes de les idees que tots plegats tenim sobre el que està succeint al nostre país, sobre les línies de força principals que hem d’orientar i sobre quines són les estratègies de fons que hem d’implementar”. Mascarell ha afegit que “els elements d’anàlisi estratègica a mitja i llarga durada són plenament coincidents amb els del Departament i em refermen en la convicció que cal seguir en la línia del que estem fent tots plegats”.
 
El conseller de Cultura ha fet referència també a la situació actual de la cultura en apuntar que “tots sabem que l’estat de la cultura catalana té elements contradictoris, en el sentit que segueix essent fonamental de la identitat del nostre país, en l’economia del nostre país. Segueix sent un element clau en la cohesió social del nostre país i és una cultura raonablement forta la que hem aconseguit desplegar, però també es veritat que estan succeint moltes coses complicades”.
 
“Totes aquestes realitats no donen una imatge unívoca. No és allò de dir blanc o negre, el que està succeint està ple de matisos, un fons històric molt important i alguns elements del moment present molt complicats. Això és el que el document descriu i crec que ho fa amb molta qualitat i es molt útil per nosaltres, pel mateix departament”, ha conclòs el conseller.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del lliurament de l'Informe Anual de la Cultura i de les Arts 2012 a la presidenta del Parlament

Fotografia del lliurament de l'Informe Anual de la Cultura i de les Arts 2012 a la presidenta del Parlament
JPG | 1476