El conseller Felip Puig inaugura a Vic la Casa de Convalescència, seu de Creacció, la nova Agència d'Emprenedoria, Innovació i Coneixement

query_builder   7 març 2013 18:22

event_note Nota de premsa

El conseller Felip Puig inaugura a Vic la Casa de Convalescència, seu de Creacció, la nova Agència d'Emprenedoria, Innovació i Coneixement

El conseller Puig durant la visita inaugural a la Casa de Convalescència, seu de l¡'agència Creacció

 

  • El titular d'Empresa i Ocupació ha destacat la importància d'aquesta iniciativa liderada per l'Ajuntament i la Universitat de Vic, que demostra la “vocació industrial del país en general i de la comarca d'Osona en particular”.

 

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat aquest migdia la remodelació de la Casa de Convalescència, a Vic, l'històric edifici situat al centre de Vic que acollirà la nova agència d'Emprenedoria, Innovació i Coneixement, Creacció, promoguda per l'Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic, amb el Consell Comarcal d'Osona, el Consell Empresarial d'Osona i l'Ajuntament de Manlleu.
 
La Casa de Convalescència acull un viver d’empreses i espais de treball compartit. Amb capacitat per a 10 empreses i prop de 50 emprenedors, actualment ja s'han instal·lat 6 start ups i dos emprenedors a l'espai de coworking. Les noves instal·lacions -que han suposat una inversió d'1,2 milions d'euros cofinançats per fonts FEDER, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Vic- també acolliran aules de formació, l’Institut Català de l’Economia Verda i espais relacionats a la UVic com són l’Escola de Doctorat, l’Oficina Tècnica de Recerca i Transferència de Coneixement, l’Oficina UVic Alumni, la Unitat d’Emprenedoria i grups de recerca de la Uvic.
 
El conseller Puig ha volgut destacar la importància d'iniciatives com aquesta que demostren “la vocació industrial del país en general i de la comarca d'Osona en particular”. Així mateix, el conseller Puig ha remarcat la importància de donar suport a la microempresa. En aquest sentit, ha apuntat que “el camp de les microempresa serà un àmbit on generarem ocupació, donarem sortida als joves talents i a la transferència tecnològica”.

D'altra banda, el conseller ha reiterat que per tal de fomentar l'activitat econòmica i la generació de riquesa cal “declarar la guerra a la burocràcia”. “És necessari que siguem valents i coratjosos. Ja ens vam atrevir a fer un primer pas amb les lleis òmnibus però ja avanço que un dels eixos del Departament serà una reforma urgent i a fons en l’àmbit de la simplificació administrativa”, ha reblat el conseller.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig durant la visita inaugural a la Casa de Convalescència a Vic, seu de l'agència d'emprenedoria

El conseller Puig durant la visita inaugural a la Casa de Convalescència a Vic, seu de l'agència d'emprenedoria
JPG | 315