Presentació als ajuntaments del Baix Llobregat del Pla d'acció 2013 contra la mosca "Drosophila suzukii"

query_builder   8 març 2013 15:12

event_note Nota de premsa

Presentació als ajuntaments del Baix Llobregat del Pla d'acció 2013 contra la mosca "Drosophila suzukii"

El director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Marià Morera, va presidir ahir dijous, a l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, la reunió de presentació  als ajuntaments de la comarca del Baix Llobregat del Pla d’acció 2013 per al control de la mosca Drosophila suzukii.
 
Morera va estar acompanyat pel subdirector general d’Agricultura, Joan Gòdia,  i altres tècnics del Departament, mentre que per part dels ajuntaments hi van ser presents els alcaldes, regidors i altres representants dels ajuntaments de Sant Climent de Llobregat, Torrelles de Llobregat, Begues, el Papiol i Santa Coloma de Cervelló.
 
La plaga de la mosca Drosophila suzukii afecta fruits vermells i tous com les cireres, les maduixes, els gerds, etc., i per aquest motiu té una especial incidència en comarques com el Baix Llobregat, on el 2011 va representar importants pèrdues de producció.
 
La reunió va servir perquè tècnics del Servei de Sanitat Vegetal del DAAM fessin un repàs de l’evolució de la plaga  a Catalunya i a altres zones de l’Estat espanyol, així com dels treballs duts a terme i els resultats obtinguts durant l’any passat en el marc de l’estratègia de control que es va seguir.
 
Els tècnics del DAAM van informar que actualment les condicions meteorològiques, de pluges i temperatures suaus, estan afavorint el desenvolupament de les poblacions, i que per tant cal estar molt atents i iniciar les mesures preventives per evitar que la plaga es pugui propagar amb rapidesa.
 
A la tardor de 2012 la plaga va ser detectada en nombrosos punts de l’Estat espanyol, com la Vall del Jerte o Huelva, on produccions com las maduixes i les cireres tenen una gran importància.
 
Es va informar que, per a l’any 2013, i tenint en compte els bons resultats de l’any passat, es preveu donar continuïtat a les proves de productes fitosanitaris, trampes i atraients. i insistir en la difusió i divulgació entre els agricultors i ajuntaments de la situació de la plaga en tot moment, així com de les mesures preventives i de control.