BARCELONA CATALONIA PRESENTA A MIPIM ELS PROJECTES MÉS DESTACATS DE L'ÀREA METROPOLITANA I L'OFERTA LOGÍSTICA A L'ENTORN DEL CORREDOR DEL MEDITERRANI

El nous projectes estratègics consoliden a Barcelona i Catalunya com a hub d'innovació i logística del sud d'Europa

query_builder   11 març 2013 11:03

event_note Nota de premsa

BARCELONA CATALONIA PRESENTA A MIPIM ELS PROJECTES MÉS DESTACATS DE L'ÀREA METROPOLITANA I L'OFERTA LOGÍSTICA A L'ENTORN DEL CORREDOR DEL MEDITERRANI

El nous projectes estratègics consoliden a Barcelona i Catalunya com a hub d'innovació i logística del sud d'Europa

La participació d’aquest any de Barcelona Catalonia a MIPIM destaca per ser l’única ciutat del sud d’Europa amb presència a la fira i oferir als inversors una visió global dels principals projectes urbanístics vinculats a l’economia del coneixement que s’estan desenvolupant a Barcelona i el seu entorn. A més, cal remarcar que a Barcelona, com a conseqüència de la recuperació econòmica de la ciutat i del seu model de finances sanejat, està aflorant una nova indústria relacionada amb la tecnologia i la mobilitat, amb el trasllat de moltes companyies internacionals cap al nostre territori.
A més, per primera vegada, Barcelona Catalonia presenta l’oferta logística a l’entorn del Corredor del Mediterrani. Amb una completa xarxa d’infraestructures que ofereix un teixit industrial i comercial amb tots els serveis logístics a empreses, exportadors i importadors, i operadors internacionals. Catalunya és el principal exportador de l’Estat espanyol amb el 26% de les transaccions. Per aquest motiu, el sector logístic és un sector essencial per a l’economia catalana, tant com a sector econòmic en si mateix, com pel suport que dóna a la resta del teixit productiu, fent-lo més competitiu, especialment en el mercat internacional.
 
Del 12 al 15 de març, al Palais des festivals de Cannes, l’estand català (20.02) mostrarà els projectes que dibuixen una metròpoli en transformació on es potencien les activitats innovadores, el creixement econòmic unit a la investigació, la recerca i les noves tecnologies, els nusos estratègics de transports i parcs empresarials, alhora que es millora la qualitat de vida dels ciutadans que hi viuen.
 
Barcelona Catalonia és l’aposta de la Generalitat de Catalunya -a través de l’Incasòl- i de l’Ajuntament de Barcelona per promoure el desenvolupament de nous projectes estratègics que consoliden l’àrea de Barcelona com a centre d’innovació i logística del sud d’Europa.
 
Aquesta afirmació ve avalada pel seu posicionament en prestigiosos rànquings internacionals com Barcelona, ciutat més admirada pel seu model de desenvolupament urbà (Ernst & Young); Catalunya, 1a regió del sud d’Europa del futur (European Cities and Regions of the Future fDi Magazine 2010/2013); Catalunya, guanyadora del premi Regió Emprenedora Europea (EU Committee of the Regions 2012) i Barcelona, 6a ciutat europea per fer negocis i primera en la qualitat de vida dels treballadors (Cushmann & Wakefield).
 
En l’edició d’aquest any, Barcelona Catalonia està acompanyada per diferents partners privats que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya, com són Restaura, Miete, Castellvi, els estudis d’arquitectes EMBA, BAAS, Baena Casamor (BCQ) i R+B, Sant Tirs, Círculo Inmobiliario Meridiana, Gesvalt, Valliance, SpinniaTasinsa, Med-building, Compacthabit, Moliner i CGP, en una clara aposta per la tradicional col·laboració público-privada que té lloc al nostre país, en aquest cas, en projectes urbanístics vinculats a l’economia del coneixement que s’estan desenvolupant a l’àrea de Barcelona. Gran part d’aquestes empreses pertanyen al  recent creat Barcelona Urban Cluster (BUC), un grup empresarial format pels principals actors del sector immobiliari de Barcelona que té l’objectiu de millorar la competitivitat del sector i fomentar la internacionalització del mateix.
 
A més de la presentació dels projectes de Barcelona Catalonia a l’estand, la delegació catalana, encapçalada per Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Habitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, i Damià Calvet, director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl),  participarà durant la fira en diversos fòrums i actes posant de relleu que Catalunya i Barcelona disposen d’un potencial econòmic, empresarial i laboral de qualitat per confirmar-se com un dels principals centres neuràlgics de la Mediterrània. En aquest sentit, cal destacar el fòrum de 4 ciutats europees New Growth and Investment Strategies, la taula rodona Investment Opportunities in Barcelona i la ponència El sector logístic de Catalunya.  
 
 
L’ARQUITECTURA CATALANA FINALISTA DEL MIPIM AWARDS 2013
 
La depuradora del Maresme, obra de l’arquitecte català Toni Casamor, ha estat seleccionada entre 175 projectes de 46 països diferents per participar en la fase final dels MIPIM Awards 2013 com a millor desenvolupament industrial i logístic. Es tracta de la primera vegada que l’obra d’un arquitecte català es converteix en finalista d’aquest guardó.
 
Toni Casamor és un prestigiós arquitecte de Barcelona que forma part de l’equip Baena Casamor Arquitectes BCQ. És professor de diferents universitats catalanes i president del Col·legi oficial d’arquitectes de Barcelona des del 2010.
 
 
*Adjuntem dossier de premsa amb informació dels projectes i els actes destacats de Barcelona Catalonia a Mipim 2013
 
 
Per a més informació
Anna Palasí (a_palasi@gencat.cat)
Isabel Ponti (iponti@bcn.cat)

2  

Fitxers adjunts

Dosssier de premsa

Dosssier de premsa
PDF | 67

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 67