La Consellera d'Ensenyament Irene Rigau presideix els Premis Josep Pallach

query_builder   9 març 2013 15:00

event_note Nota de premsa

La Consellera d'Ensenyament Irene Rigau presideix els Premis Josep Pallach

Aj. Figueres
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, acompanyada de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha presidit aquest matí la 9a edició del Premi Nacional d’experiències educatives Josep Pallach. El jurat ha decidit que l’edició 2011-2012 del prestigiós reconeixement pedagògic havia d’atorgar un premi únic i un accèssit dels disset treballs que s’han presentat. El premi únic, dotat amb 5.000 euros, ha estat per l’Institut de Malgrat de Mar i el seu projecte Una televisió a l’escola: l’explotació a l’aula dels mitjans audiovisuals. Un treball iniciat amb l’alumnat de l’Aula Oberta, que s’ha estès més enllà del centre educatiu, sense que l’alumnat per a qui es va iniciar en perdés el protagonisme.
 
L’accèssit, dotat amb 1.000 euros, ha estat per l’escola d’El Far d’Empordà i el seu projecte Les herbes remeieres: usos medicinals. Una tradició que cal conservar. Una experiència que, segons el jurat, ha permès descobrir als alumnes els remeis casolans mitjançant la manipulació de certes plantes. Es valora la  interdisciplinarietat i implicació de tota la comunitat educativa. També se’n destaca el seu valor pedagògic i la possibilitat d’adaptació a altres centres educatius.
 
La consellera d’Ensenyament ha defensat, en el seu parlament, el paper transformador dels mestres en tots els àmbits i, especialment, en la normalització lingüística. El jurat de la 9a edició del Premi d’experiències educatives Josep Pallach ha estat presidit pel regidor d’Educació de Figueres, Josep Ma Godoy; i format per Antònia Pallach, filla del pedagog i polític figuerenc i professora de la Universitat de Tolosa; Mercè Castelló, directora de l’Institut Cendrassos; Marta Ros, inspectora d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Montserrat Nogué, directora del Servei Educatiu de l’Alt Empordà; i Josep Maria Soler, president de la Fundació Pallach. 
 

1  

Fitxers adjunts

FOTO (Ajuntament de Figueres)

FOTO (Ajuntament de Figueres)
JPG | 252