govern

El Govern es persona davant del TC en el recurs d'inconstitucionalitat de l'Estat contra el Decret llei de mesures en matèria d'horaris comercials

query_builder   12 març 2013 15:36

event_note Nota de premsa

El Govern es persona davant del TC en el recurs d'inconstitucionalitat de l'Estat contra el Decret llei de mesures en matèria d'horaris comercials

 
  • El Govern demanarà al TC l’aixecament immediat de la suspensió del decret llei d’horaris comercials
 
El Govern ha acordat avui presentar-se en el recurs d’inconstitucionalitat que el president del Govern espanyol ha interposat contra determinats articles del Decret llei 4/2012, de mesures en matèria d’horaris comercials i determinades activitats de promoció. L’Executiu ha acordat també demanar al Tribunal Constitucional l’aixecament immediat de la suspensió cautelar dels articles impugnats, concretament de l’article 2.1, lletres b), c), d), f), i) i l), i els articles 2 i 5 del Decret llei.
 
El Govern espanyol ha plantejat el recurs d’inconstitucionalitat contra el decret llei perquè el considera inconstitucional per incompetència i perquè contradiu, presumptament, la legislació estatal bàsica en aquesta matèria. La Generalitat defensa la constitucionalitat del Decret llei català, que clarifica la normativa aplicable a Catalunya i preserva el model comercial català davant del Reial decret llei espanyol, d’acord amb el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries.
 
El Govern té temps fins al proper 15 d’abril per plantejar també recurs d’inconstitucionalitat contra la legislació estatal.