L'Escola de Policia de Catalunya forma la policia d'Andorra en accidents de trànsit

query_builder   13 març 2013 11:19

event_note Nota de premsa

L'Escola de Policia de Catalunya forma la policia d'Andorra en accidents de trànsit

Dins del marc de col·laboració entre l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i el Cos de Policia d'Andorra, s'ha organitzat un Curs en matèria d'investigació i reconstrucció d'accidents de trànsit, destinat a 13 agents del Grup d'Investigació d'Accidents de Trànsit (GIAT) adscrit a l'Àrea Tècnica de la policia andorrana.

Des de l'any 2004 l’ISPC col·labora en la realització de diferents formacions al personal del Cos de Policia d'Andorra en matèria d'accidents de trànsit. L’edició actual, que s'ha desenvolupat en dos períodes, un primer que es va realitzar l’octubre de 2012, i l'actual entre els dies 4 al 20 de març d'enguany, té com a objectiu aportar coneixements avançats en matèria d'investigació i reconstrucció dels accidents; en aquest curs s'estudien les tècniques més actuals així com la metodologia aplicada per a la confecció dels atestats que s'elaboren a fi de determinar les causes incidents en la producció dels accidents de trànsit.

L'equip de formadors està format per personal policial, entre ells membres dels cossos de la policia de Catalunya, especialitzat en velocímetres, deformacions, estudi de bombetes, vehicles escapolits, fonts d'informació, fotogrametria i fotografia, així com d'enginyers especialistes en la reconstrucció d'accidents i biomecànica.
 
La sessió d’obertura del curs va comptar amb la presència de l'inspector Lluís Isern, Cap de l'Àrea de continguts de formació policial de l’Escola de Policia de Catalunya de l’ISPC, el seu sotscap el sergent Pau Muñoz, del sergent de la policia local de Rubí i coordinador del Curs, Jaume Serra, a més de la Cap de l'Àrea Tècnica del Cos de Policia d’Andorra, la comissària Maribel Lafoz, i els responsables del Grup de Formació i del GIAT.
 
L’ISPC manté des de fa anys una relació estable de col·laboració amb els cossos de seguretat i d’emergències d’Andorra en la seva formació policial i, de forma puntual, en la formació en riscos i emergències. Aquesta col·laboració també s’estén a l’àmbit operatiu.
 
Per a més informació podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 695 56 14 58 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Oficina de Comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48 / 93 551 22 69.

1  

Imatges

Foto obertura curs

Foto obertura curs 3663