govern

INDÚSTRIA

Més de 250 empresaris participen al Fòrum Catalunya-Algèria per impulsar projectes d'inversió conjunts

query_builder   14 març 2013 15:54

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Més de 250 empresaris participen al Fòrum Catalunya-Algèria per impulsar projectes d'inversió conjunts

 
·        El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, s’ha reunit amb representants del govern algerià i amb empresaris del país, que han explicat al Fòrum les oportunitats d’inversió a través d’aliances en els sectors de la construcció, els equipaments industrials i la indústria agroalimentària.
 
·        El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha destacat que Catalunya té “total disposició per anar de la mà amb el teixit empresarial algerià i establir partenariats que permetin compartir el nostre know-how i reforçar la competitivitat de les dues economies”.
 
·        El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha afirmat que “les dinàmiques de cooperació empresarial com aquesta són clau en un moment com el que vivim, per gestionar la complexitat dels processos d’internacionalització”.
 
 
Més de 250 empresaris han participat avui al Fòrum Catalunya- Algèria, organitzat al Palau de Pedralbes de Barcelona pel Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, que s’ha fet amb l’objectiu d’impulsar la introducció d’empreses catalanes a Algèria per desenvolupar-hi projectes conjunts.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha mantingut una reunió prèvia al Fòrum amb la delegació institucional i empresarial algeriana encapçalada pel director general de Desenvolupament Industrial del Ministeri d’Indústria, de la Petita i Mitjana Empresa i de la Promoció de la Inversió d’Algèria, Mohamed Ould Mohamdi.
 
Els representants del govern algerià han donat a conèixer les oportunitats de negoci al país en els sectors de la construcció, els equipaments industrials i la indústria agroalimentària. Unes oportunitats que s’emmarquen en el Pla Quinquennal d’Inversions Públiques, amb un pressupost de 214.000 milions d’euros.
 
El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha destacat que el Fòrum Catalunya-Algèria “és un exemple de l’interès creixent i mutu per intensificar les col·laboracions empresarials entre els dos països”, i ha afirmat que “des de Catalunya, volem mostrar al teixit empresarial algerià la nostra total disposició per anar de la mà i establir partenariats que permetin transferir-los en nostre know-how”.
 
Segons el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, “les dinàmiques de cooperació empresarial com aquesta són clau en un moment com el que vivim, ja que la cooperació permet gestionar la complexitat dels processos d’internacionalització, maximitzar l’oportunitat d’èxit  i minimitzar els riscos”.
 
Durant el Fòrum s’han realitzat contactes a nivell institucional i empresarial per impulsar un futur acord entre Catalunya i Algèria per al desenvolupament de 42 polígons industrials al país africà, un projecte que tindria un pressupost de 1.000 milions d’euros.  
 

Cerca de socis catalans
 
Prop de 100 empreses algerianes s’han desplaçat a Barcelona per trobar socis catalans amb qui poder desenvolupar projectes en partenariat. Durant el Fòrum Catalunya-Algèria, que ha estat patrocinat per CaixaBank i Roca, han mantingut reunions personalitzades amb 150 empreses catalanes per tal d’explorar possibles aliances.
 
Algèria és un mercat de gran interès per a les empreses catalanes; ho demostra el fet que les exportacions a aquest país han incrementat un 36% al 2012 respecte l’any passat. Catalunya, a més, concentra el 26% de les exportacions de l’Estat espanyol a Algèria.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació ja ha impulsat altres iniciatives a Algèria per crear aliances catalano-algerianes. És el cas del projecte pioner GERCA, que agrupa una desena d’empreses catalanes del sector de la rehabilitació del patrimoni històric que treballaran de manera conjunta a Algèria.

3  

Fitxers adjunts

Moment de la intervenció del director general d'Indústria, Antoni M. Grau, en el Forum Catalunya-Algèria

Moment de la intervenció del director general d'Indústria, Antoni M. Grau, en el Forum Catalunya-Algèria
JPG | 1421

Imatge de l'assistència al Fòrum Catalunya-Algèria

Imatge de l'assistència al Fòrum Catalunya-Algèria
JPG | 1587

Intervenció del secretari d'Empresa i Competitivitat

Intervenció del secretari d'Empresa i Competitivitat
JPG | 954