El secretari general de l'Esport presideix la presentació del llibre 'Tu també pots. Prepara't amb els millors', de Jordi Sanuy i Lluís Puig

query_builder   14 març 2013 16:45

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport presideix la presentació del llibre 'Tu també pots. Prepara't amb els millors', de Jordi Sanuy i Lluís Puig

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui al CAR de Sant Cugat la presentació del llibre ‘Tu també pots. Prepara’t amb els millors’, del periodista Jordi Sanuy i el fisioterapeuta Lluís Puig. L’obra descobreix la fórmula de l’èxit de 18 esportistes d’elit catalans i revela, en entrevistes personals, els detalls desconeguts que influeixen en el seu rendiment i la seva preparació a tots nivells.
sge
Foto: Jordi López
El llibre conté entrevistes a Carles Puyol, Kilian Jornet, María Vasco, Marc Márquez, Joaquim Purito Rodríguez, Laia Sanz, Andrea Fuentes, Joan Carles Navarro, Olga García, Joel González, Joan Verdú, Carles Castillejo, Sarai Gascón, Elena Congost, Santi Freixa, Gerard Pera, Joan Cañellas i Marcel Granollers, molts dels quals han assistit a l’acte, acompanyant a Ivan Tibau, els dos autors i al director del CAR, Joan Fontserè, a banda d’esportistes del centre i professionals de l’esport com Anna Tarrés, entrenadora de natació sincronitzada, els fisioterapeutes Fidel Sust, Isabel Arbonés i Antoni Morral o Jaume Bartrés, preparador físic.
 
L’obra explica les claus del bon rendiment, fins a quin punt hi influeixen l’alimentació i el descans, què fan per prevenir lesions, com potencien les seves capacitats innates i com treballen per superar els propis límits els esportistes d’alt nivell. També inclou els consells dels millors especialistes, com ara fisioterapeutes, psicòlegs, dietistes,  preparadors físics, etc.
 
Ivan Tibau ha felicitat els autors per “acostar-nos la funció social de l’esport i els valors que arrossega la pràctica esportiva i que, en si mateixos, són la força que situa l’esport com un dels fenòmens amb més transcendència de la nostra societat”, i ha assegurat que l’obra “contribuirà a fer més rica la literatura esportiva del país”. “Aquest llibre és una gran lliçó de valors i deixa clar que l’esport és un camí d’obstacles que s’han de saber saltar per poder arribar a l’elit”, ha afegit el secretari general de l’Esport, per qui un dels grans encerts del llibre és “descobrir aquests detalls íntims de cada esportista, tots ells ídols i referents”.
 
Durant la presentació, Lluís Puig, que va treballar al CAR de fisioterapeuta durant nou anys, ha explicat que sovint es té una imatge “esbiaixada” dels esportistes, “ja que la feina que es fa és impressionant. S’ha de tenir talent, però aquest talent s’ha de fer sortir, s’ha de treballar”, mentre que Jordi Sanuy ha dit que ha escollit el CAR per presentar el llibre perquè molts dels esportistes protagonistes s’hi preparen, a la vegada que ha manifestat que “els divuit entrevistats són divuit grans persones”.
 
Els esportistes presents també han estat convidats a dir-hi la seva. L’atleta Carles Castillejo ha exposat que “sempre es té una imatge de l’esportista quan surt a la tele, quan guanya o perd, però no es veu tot el que hi ha darrere, tant pel que fa als professionals com per la família, que dóna l’estabilitat necessària”. I la medallista paralímpica Sarai Gascón ha explicat la importància de poder compaginar l’entrenament amb els estudis en un centre com el CAR.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi López)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi López) 2148