La Generalitat reconeix la tasca dels centres i coordinadors del Pla Català d'Esport a l'Escola al Camp de Tarragona

query_builder   15 març 2013 11:14

event_note Nota de premsa

La Generalitat reconeix la tasca dels centres i coordinadors del Pla Català d'Esport a l'Escola al Camp de Tarragona

El director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras, va participar ahir a la tarda en el lliurament dels reconeixements per part de la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament als millors centres i coordinadors del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE) al camp de Tarragona del curs 2011-12
Va estar acompanyat per la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Àngels González, així com pel subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé, i la representant territorial de l’Esport a la demarcació, Gemma Solé.
 
L’acte va servir, per una banda, com a reunió informativa del PCEE a la zona, en què el Govern va exposar les prioritats que s’ha marcat en el desenvolupament del projecte, que passen per continuar estenent la pràctica esportiva a l’educació primària i secundària en horari no lectiu en els centres educatius i l’adquisició d’hàbits saludables en el marc d’una societat cada vegada més sedentària. En aquest sentit, es va incidir en la voluntat de fer “sostenible” el programa, donada la situació pressupostària, i en la necessitat d’unir esforços entre tots els agents promotors de l’esport escolar. En aquest sentit, es va exposar la voluntat de treballar, conjuntament amb els consells esportius i les institucions i entitats vinculades al sector, en l’elaboració del Pla Estratègic de l’Esport Escolar i Universitari de Catalunya, amb l’objectiu de ser el full de ruta de l’Esport Escolar durant els propers anys.
 
En una segona part, els centres i coordinadors del Pla Català d'Esport a l'Escola de la demarcació que han destacat en la bona marxa del pla van rebre el reconeixement per part del Govern. Els reconeixements van ser tant per a centres públics, de primària i secundària, i concertats, així com per a coordinadors per la seva tasca durant el curs 2011-2012.
 
Finalment, també es van lliurar diversos reconeixements especials, que van recaure en la comissionada i en els ajudants del Pla Català d’Esport a l’Escola; el president de l’Agrupació de Consells Esportius de Tarragona, Josep Llaverias; els secretaris tècnics dels consells esportius de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Tarragonès; així com també en els ajudants dels consells esportius de l’Alt Camp, Baix Camp i Baix Penedès.
 
L’acte va comptar amb l’assistència de centres educatius públics i concertats, associacions de pares i mares d’alumnes (AMPAs), associacions esportives escolars (AEE), Consells Esportius i coordinadors.
 
 
Reunió amb consells esportius
 
Abans de l’acte de reconeixement, el director del Consell Català de l’Esport va mantenir una reunió amb representants dels consells esportius de Tarragona en què es va analitzar la situació actual de l’esport escolar a les seves comarques i es van abordar propostes de millora de gestió i promoció dels programes i actuacions dels consells esportius.
 
El Govern va exposar als consells esportius la importància de treballar “agafats de la mà”, com va dir Gerard Figueras, per tal de tirar endavant el Pla i garantir-ne la continuïtat en el futur. La reunió va comptar amb la presència del president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo; presidents i secretaris tècnics dels Consells presents, a banda d’altres representants del Consell Català de l’Esport.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 6358

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 5804