Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 15 al 17 de març

query_builder   17 març 2013 20:02

event_note Nota de premsa

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 15 al 17 de març

 
Fins a les 20.00 h d’avui diumenge no s’ha registrat cap víctima mortal a les carreteres i autopistes catalanes
 
A partir de demà a les 06.30 h els vehicles amb dos o més ocupants podran circular pel carril bus-VAO de la C-58
 
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la xarxa viària interurbana de Catalunya no ha registrat cap accident mortal de trànsit des de les 15.00 h de divendres, dia 15 de març, fins a les 20.00 h d’avui diumenge, 17 de març.
 
Mobilitat
 
Els problemes viaris més destacats d’aquesta tarda de diumenge, fins a les 20.00 h, sobretot de tornada a l’àrea metropolitana de Barcelona, s’han localitzat a la C-16 a l’altura de Cercs, 2 km de lentitud; a la C-55 a Castellgalí, 2 km més de congestió, i a la B-23 s’han registrat retencions entre Esplugues de Llobregat i la Diagonal de Barcelona i a l’altura de Sant Joan Despí. També hi ha hagut intensitat a la C-58 a Montcada i Reixac i a la pota Nord (B-20) a Santa Coloma de Gramenet. D’altra banda, per unes manifestacions s’han tallat la C-55 a Sant Vicenç de Castellet, la N-260 a Montferrer i Castellbò i la N-II a Bàscara.
 
Per facilitar l'operació tornada d'avui diumenge a partir del migdia s’han disposat les mesures especials previstes per l’SCT: un carril addicional a la C-16 a l’altura de Berga i cancel·lacions de carrils lents a la C-16 a Cercs i a Riu de Cerdanya i també a la C-55 a Castellgalí.
 
Aquest matí s’han hagut de tallar la C-55 a Abrera, la C-16 a l’altura de Cercs i la C-17 a la Garriga en sentit nord, com a conseqüència de tres accidents de trànsit lleus.
 
Ahir dissabte hi va haver retencions per accidents a la C-32 a Sant Pere de Ribes on es va haver de tallar la sortida 31 en sentit sud per un cotxe sinistrat amb cinc ferits lleus, a la B-23 es va tallar un carril a Molins de Rei sentit Tarragona per un motorista accidentat que va resultar ferit greu i a la C-35 a Santa Maria de Palautordera es va fer pas alternatiu per una col·lisió frontal amb una persona ferida lleu. També un accident va provocar restriccions de carrils a l’AP-7 al Papiol en sentit Girona.  
           
Pel que fa a divendres a la tarda, hi va haver congestió a la C-17 a Parets del Vallès per un accident múltiple, es va fer pas alternatiu a la N-340 a l’Ametlla de Mar per una topada entre una furgoneta i un turisme, i la N-II a Bàscara va quedar restringida al trànsit per una manifestació. Diverses incidències també van provocar trams de retencions a la ronda Litoral i de Dalt.
 
Convé destacar també que com a conseqüència de la neu continua tallada la BV-4024 a Bagà i per accedir al Coll de Pal. A més, aquest matí han estat obligatòries les cadenes per circular per la L-500 i L-.501 a la Vall de Boí.
 
 
Canvis en el funcionament del carril bus-VAO de la C-58  
 
A partir de demà, dilluns 18 de març, es començaran a aplicar els canvis en el funcionament del carril bus-VAO de la C-58 per a potenciar-ne l’ús i millorar-ne el rendiment. Els vehicles amb un mínim de dos ocupants podran circular pel vial. En concret hi podran accedir:
 
  • Turismes o vehicles mixts adaptats amb dos o més ocupants. Fins ara, el límit eren tres o més ocupants.
  • Vehicles destinats al transport públic de viatgers (autobusos, taxis, etc), degudament autoritzats
  • Motocicletes
  • Vehicles per a persones amb mobilitat reduïda
  • Vehicles ecològics de baixa emissió autoritzats i amb etiqueta acreditativa al parabrisa, per mitjà del portal www.ecoviat.com
 
D’altra banda, el carril bus-VAO de dilluns a dijous estarà obert ininterrompudament en sentit Barcelona entre les 06.30 i les 22.00 h. Divendres es mantindrà la situació actual: de 06.30 a 13.00 h i d’entrada a la capital catalana i de 16.00 a 22.00 h de sortida. Als caps de setmana i festius, el funcionament del carril bus-VAO respondrà a les necessitats del trànsit

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
DOC | 140