La promoció dels ports catalans a la fira Seatrade coincideix amb la recerca de noves destinacions per part de les companyies

query_builder   18 març 2013 14:45

event_note Nota de premsa

La promoció dels ports catalans a la fira Seatrade coincideix amb la recerca de noves destinacions per part de les companyies

  • La promoció dels ports de Palamós, Roses, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita a la fira Seatrade de Miami ha coincidit en el moment que les companyies de creuers busquen noves destinacions
  • La companyia nord-americana de creuers de luxe Oceania Cruises estudia introduir els ports de Palamós i Roses com a ports alternatius als ports escala actuals de la Mediterrània
Ports de la Generalitat
Balanç Seatrade 2013

La Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Ports de la Generalitat, ha participat a la fira més important del sector creuerístic Seatrade Cruise Shipping Miami, a l’estat de Florida, (Estats Units) amb els ports de Palamós, Roses, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita. L’acció comercial d’aquests ports catalans ha coincidit en el moment que les navilieres busquen al mercat noves destinacions a la Mediterrània per als seus creuers.

En aquesta fira van coincidir els principals responsables de la indústria creuerista, les autoritats portuàries, els agents i operadors turístics, amb l’objectiu d’impulsar l’activitat de creuers als ports catalans.
 
A Miami s’han donat a conèixer als professionals del sector la marca Costa Brava Cruise Ports, que engloba els ports de Roses i Palamós, a través de presentacions, reunions i materials promocionals. Així mateix, el port de Sant Carles de la Ràpita s’ha promogut amb la marca Delta Ebre Port.
 
Els ports de Palamós i Roses s’estan consolidant cada cop més com a ports escala de la Mediterrània en el mercat creuerístic. Pel que fa als ports de Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita s’estan donant a conèixer al sector com a ports que estant treballant per rebre tràfic de creuers.
 
Per altra banda, en el marc de l’esmorzar que va organitzar l’Oficina Espanyola de Turisme de Miami també es van produir contactes profitosos amb companyies com Silversea, Azamara Club Cruises, Norwegian Cruise Line, Regent Seven Seas, entre d’altres.

Aquesta participació dels ports catalans a Miami s’ha vist reforçada per accions promocionals que han anat més enllà de la fira com la trobada d’institucions gironines amb les comunitats jueves nord-americanes Sephardic Congregation Florida, AJC Latino and Latin American Institute i The Shul. Aquestes comunitats han mostrat interès per conèixer el patrimoni jueu gironí i han valorat destinar recursos econòmics en els projectes patrimonials de recuperació i potenciació del llegat jueu de la demarcació de Girona.
 
Oceania mostra interès pels ports de la Costa Brava
 
A destacar, que la delegació catalana, encapçalada pel president de la Diputació de Girona, la gerent de Ports de la Generalitat i els presidents de les Cambres de Comerç de Girona i Palamós es van reunir amb directius d’Oceania Cruises, a les oficines de la companyia a la ciutat de Miami. Arran de la trobada, els representants d’Oceania van mostrar el seu interès per les destinacions de Palamós i Roses, prioritàriament pels productes de golf i gastronomia de la destinació gironina, i van expressar estudiar la possibilitat d’incloure l’oferta d’aquests dos ports com a alternativa als ports escala actuals del Mediterrani.
 
Institucions catalanes a Miami
 
Ports de la Generalitat conjuntament amb els ajuntaments de Palamós, Roses, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita, les cambres de comerç de Girona, Palamós i Tortosa, els patronats de turisme Costa Brava Girona i Terres de l’Ebre i el Node Garraf Agència de Desenvolupament han estat presents en el principal fòrum internacional del mercat creuerístic, amb l’objectiu d’impulsar
l’activitat de creuers als ports de Palamós, Roses, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita.

En la participació dels ports catalans a la fira de Miami s’han mostrat les infraestructures, les condicions tècniques dels ports i els serveis de què  disposen les navilieres i els passatgers en arribar a la costa catalana.
 
Així mateix, s’ha mostrat al sector creuerístic la història i les activitats culturals, gastronòmiques i de lleure que s’ofereixen als turistes de creuer a l’entorn de la Costa Brava i les comarques gironines, el Garraf i el Penedès, i a les Terres de l’Ebre. Amb tot, les institucions han pogut mostrat a la fira Cruise Shipping Miami que Catalunya disposa d’un fort potencial turístic que atreu a les principals navilieres i als turistes de creuer.


18 de març de 2013

1  

Imatges

Estand de Ports a Miami

Estand de Ports a Miami 313

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 133