El carril Bus-VAO de la C-58 augmenta el seu ús en més d'un 100% el primer dia de l'aplicació dels canvis en el seu funcionament

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, afirma que les dades del primer dia de canvis de l'ús del carril d'alta ocupació "són molt optimistes"

query_builder   18 març 2013 20:22

event_note Nota de premsa

El carril Bus-VAO de la C-58 augmenta el seu ús en més d'un 100% el primer dia de l'aplicació dels canvis en el seu funcionament

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, afirma que les dades del primer dia de canvis de l'ús del carril d'alta ocupació "són molt optimistes"

Des de les 06.30 h d’avui dilluns fins a les 13 h han accedit a Barcelona a través del carril Bus-VAO de la C-58, 2.384 vehicles, una xifra que representa un increment del 106,7% del seu ús respecte a la mitjana del mes de febrer, amb les anteriors condicions d’ús d’aquest vial.
En la franja horària en què fins a avui el carril Bus-VAO estava tancat, de 13 h a 16 h, l’ocupació  ha estat de 521 vehicles.
 
Entre les 16 h i les 18 h, l’ús de la plataforma ha estat de 541 vehicles d’entrada a Barcelona, dada que en comparació amb dilluns passat, 199, en què el carril era  de sortida, representa un augment del 172%, fet que demostra que la demanda en sentit entrada és superior a la de sortida de la capital catalana.
 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha explicat que el balanç del primer dia d’aplicació dels canvis en la gestió del carril Bus-VAO és optimista  ja que s’ha assolit l’objectiu d’arribar a una  captació de prop del 7% del total del flux de vehicles d’entrada  (uns 31.000) que circulen per la C-58, el seu nivell òptim d’ocupació. Amb les condicions anteriors, s’havia absorbit d’entre un 2%-3% del total de vehicles que transiten per l’autopista del Vallès. Isern també ha anunciat que entre les 06.30 h i les 13 h, la C-58 ha registrat un decrement del 5,14% del nombre de vehicles que accedeixen a la ciutat de Barcelona.
 
  
El director de l’SCT ha explicat  que en els propers mesos s’analitzaran amb detall les dades d’ús del vial amb la nova situació de funcionament i es decidirà si cal introduir alguna modificació més. Segons Isern: “Les millores sempre s’haurien de fer des de la perspectiva d’optimitzar el transport públic per aconseguir una disminució de la contaminació  i de les retencions” i ha afegit que “el carril Bus-VAO era una infraestructura que estava en proves. Ens hem adonat que hi havia unes qüestions bàsiques de funcionament que s’havien de canviar”.
 
Segons Isern, amb els canvis introduïts des d’avui en el carril Bus-Vao, els conductors que utilitzen aquest vial per sortir de la capital catalana  durant el matí per desplaçar-se cap al Vallès s’han vist beneficiats en el retorn, ja que amb les característiques anteriors no podien gaudir dels avantatges d’ús d’aquesta infraestructura, ni al matí ni durant la tarda.
 
El primer dia dels canvis en la utilització de la infraestructura, s’ha desenvolupat segons Isern “amb màxima normalitat”. “Ha estat una transició òptima  en un dia de canvis d’aquestes característiques” ha comentat el director de l’SCT.
 
 
Les modificacions en el funcionament del carril bus-VAO de la C-58 per a potenciar-ne l’ús i millorar-ne el rendiment s’han començat aplicar avui dilluns, 18 de març,  des de les 06.30 h. Els vehicles amb un mínim de dos ocupants poden circular pel vial. En concret hi poden accedir:
 
Ø  Turismes o vehicles mixts adaptats amb dos o més ocupants. Fins ara, el límit eren tres o més ocupants.
Ø  Vehicles destinats al transport públic de viatgers (autobusos, taxis, etc), degudament autoritzats
Ø  Motocicletes
Ø  Vehicles per a persones amb mobilitat reduïda
Ø  Vehicles ecològics de baixa emissió autoritzats i amb etiqueta acreditativa al parabrisa, per mitjà del portal www.ecoviat.com
 
D’altra banda, el carril bus-VAO de dilluns a dijous estarà obert ininterrompudament en sentit Barcelona entre les 06.30 i les 22.00 h. Divendres l’horari serà de 06.30 a 13.00 h  d’entrada a la capital catalana i de 16.00 a 22.00 h, de sortida. Als caps de setmana i festius, el funcionament del carril bus-VAO respondrà a les necessitats del trànsit.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf

Nota de premsa en pdf
PDF | 64