L'entitat financera també ofereix acompanyament en el procés d'inserció laboral i suport als fills de les víctimes

L'Obra Social de La Caixa i el Departament de Justícia atenen 237 dones víctimes de violència de gènere

query_builder   19 març 2013 16:26

event_note Nota de premsa

L'entitat financera també ofereix acompanyament en el procés d'inserció laboral i suport als fills de les víctimes

L'Obra Social de La Caixa i el Departament de Justícia atenen 237 dones víctimes de violència de gènere

Departament de Justícia
 
  • Al llarg de 2012 s’han derivat 237 dones a programes de l’Obra Social de La Caixa, 175 més que durant el 2011. Aquest increment s’explica pel desplegament d’aquests serveis a les quatre demarcacions catalanes
 
  • El Departament de Justícia s’encarrega de fer les derivacions mitjançant les oficines d’atenció a la víctima del delicte
 
  • Aquesta col·laboració es canalitza a través del programa Violència. Tolerància zero, de l’Obra Social de La Caixa, en  les seves dues línies d’actuació: sensibilització i prevenció i intervenció psicosocial, adreçades a dones víctimes de violència de gènere
 
  • L’entitat financera també posa a disposició de les dones ateses els programes d’atenció a famílies amb nens en situació de vulnerabilitat (CaixaProinfància) i d’integració laboral de persones en risc o situació d’exclusió (Incorpora)
L’Obra Social de La Caixa i el Departament de Justícia de la Generalitat han fet balanç avui de la seva col·laboració per a l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere, un projecte que es va posar en marxa l’any 2009.
 
Al llarg de 2012 s’han derivat un total de 237 dones a programes socials impulsats per l’entitat financera, 175 més que durant el 2011.
 
Aquesta xifra suposa un 282 % més de dones ateses en aquests programes”, segons ha anunciat el director general d’Execució Penal a la Comunitat i Justícia Juvenil, Joaquim Clavaguera, que ha destacat “la importància de la col·laboració interinstitucional entre l’Obra Social de La Caixa i el Departament de Justícia per fer front a la xacra de la violència de gènere”, que ahir es cobrava dues noves víctimes a l’Estat espanyol.   
 
Aquest increment en les derivacions s’explica pel desplegament d’aquests serveis a les quatre demarcacions catalanes: al llarg de 2012 s’han fet 71 derivacions a Barcelona, 50 a Tarragona, 67 a Lleida i 49 al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.
 
El perfil d’aquesta víctima és el d’una dona d’entre 31 i 40 anys, de nacionalitat espanyola, amb fills i en situació d’atur.
 
Les derivacions són dutes a terme per les oficines d’atenció a la víctima del delicte del Departament de Justícia, que són un servei gratuït que ofereix suport, atenció i orientació a les víctimes o a les persones perjudicades per un delicte o falta. Així mateix, són el punt de coordinació de les ordres de protecció de les víctimes de violència domèstica que adopten els òrgans judicials a Catalunya. Aquestes oficines són presents a tot el territori. L’any passat aquest servei va fer 25.000 atencions, de les quals, un 90 % van ser dispensades a dones amb situació de violència de gènere.
 
En concret, aquesta col·laboració per a l’atenció a les dones que són víctimes de violència de gènere es canalitza a través del programa Violència. Tolerància zero, de l’Obra Social de La Caixa, en  les seves dues línies d’actuació: sensibilització i prevenció i intervenció psicosocial.
 
L’entitat financera també posa a disposició de les dones ateses per les oficines d’atenció a la víctima els programes d’integració laboral de persones en risc o situació d’exclusió (Incorpora), que posa especial èmfasi en l’acompanyament de dones víctimes de violència de gènere, i d’atenció a famílies amb infants en situació de vulnerabilitat (CaixaProinfància), incloent-hi el projecte CiberCaixa Escolar, centrat en l’atenció a nens i nenes un cop han sortit de l’escola.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa amb gràfics

Nota de premsa amb gràfics
DOC | 222