Pelegrí referma la seguretat alimentària de la producció càrnia i làctia catalanes

query_builder   19 març 2013 16:53

event_note Nota de premsa

Pelegrí referma la seguretat alimentària de la producció càrnia i làctia catalanes

A Catalunya la traçabilitat i és un requisit essencial en els processos de producció
A Catalunya la traçabilitat i és un requisit essencial en els processos de producció
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, s’ha mostrat sorprès per les informacions publicades avui en algun mitjà sobre una possible prohibició d’exportació a Rússia de productes carnis i lactis procedents d’empreses espanyoles i considera “fora de lloc” la possibilitat que Rússia restringeixi les importacions de carn i llet de l’Estat espanyol argumentant que no compleixen les seves normes fitosanitàries, i ha insistit en la gran qualitat, traçabilitat i seguretat alimentària de la producció agroalimentària catalana.
 
Tenint en compte que a hores d’ara no tenim cap comunicació per part del Ministerio d’Agricultura que s’hagin detectat problemes en cap explotació catalana, Pelegrí ha cridat a la calma i ha recordat els efectes negatius que va patir el sector productor en la passada crisi del e.coli quan productes del sector de la fruita i la verdura es van veure directament afectats per unes sospites que eren falses. 
 
Josep Maria Pelegrí ha volgut fer palès que “la confiança en la seguretat alimentària cada cop és més important i bàsica si volem garantir la nostra presència internacional i mantenir la fidelitat del nostre mercat intern.
 
De fet, la seguretat alimentària és una prioritat per a la població, i per això el Govern de la Generalitat ha elaborat un nou pla aplicable fins l’any 2016, un pla que estableix 28 objectius estratègics i 127 línies d’intervenció en àmbits com la vigilància i el control, l’avaluació dels riscos, l’autocontrol de les empreses, i els drets i les expectatives de la ciutadania; amb l’objectiu que Catalunya continuï gaudint d’un alt nivell de salut alimentària, s’asseguri la qualitat i s’eviti fraus, la detecció dels quals d’altra banda, demostra que els sistemes de control tant sanitaris, com de qualitat, funcionen”.
 
En aquest punt, Pelegrí ha afegit que la Unió Europea és un referent mundial en aquest àmbit; tenim uns mecanismes comunitaris i tot el sector agroalimentari és conscient de la necessitat d’apostar fermament per la traçabilitat, la seguretat i la transmissió de confiança envers les produccions, conscients tant de la responsabilitat que tenen en proveir aliments com de l’impacte en els seus balanços, en les exportacions i en la seva imatge dels casos puntuals i esporàdics”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

A Catalunya la traçabilitat i és un requisit essencial en els processos de producció

A Catalunya la traçabilitat i és un requisit essencial en els processos de producció
JPG | 5205