La Institució de les Lletres Catalanes impulsa més d'un centenar d'activitats amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el 21 de març.

query_builder   20 març 2013 18:52

event_note Nota de premsa

La Institució de les Lletres Catalanes impulsa més d'un centenar d'activitats amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el 21 de març.

  • A les comarques de Tarragona s’han programat 26 d’aquests actes, gràcies a la iniciativa d’un gran nombre d’entitats i institucions.
Per commemorar aquest Dia Mundial de la Poesia també s’ha editat un opuscle amb el poema en català escrit expressament per la poeta Zoraida Burgos i traduït a una vintena de llengües. Aquest opuscle es distribueix amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística, els departaments d’Ensenyament i de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Fundació Catalana Síndrome de Down, Gremi de Llibreters de Catalunya i l'Institut Català de les Dones.
 
La demarcació de Tarragona gaudirà de 26 d’aquests actes, organitzats per diferents entitats i organismes en llocs ben variats de la geografia del Camp. Els Serveis Territorials del Departament de Cultura (a través de la Direcció General de Política Lingüística i la Biblioteca Pública de Tarragona), el Consorci per a la Normalització Lingüística, Òmnium Cultural i l’Escola de Lletres de Tarragona s’han ocupat d’impulsar i coordinar un bon nombre d’aquests actes i els han recollit tots en un cartell per poder-ne fer una difusió conjunta.
 
És destacable l’organització de força actes per part de bilbioteques i escoles, així com de diversos centres culturals o d’estudis, i oficines i serveis dels centres de normalització lingüística de la nostra àrea. De la mateixa manera, la participació d’entitats com l’Associació Síndrome de Down (que també celebra el seu dia mundial el 21 de març), l’ONCE, o la col·laboració de l’Escola Oficial d’Idiomes, que aportaran lectors al Vermut poètic que es farà a la Biblioteca Pública de Tarragona a partir de les 12 h, i al qual assistirà el director territporial de Departament de Cultura a Tarragona, destaquen en el marc d’una voluntat al màxim d’integradora possible.
 
El blog dedicat al Dia Mundial de la Poesia (http://diamundialpoesia.wordpress.com) recull totes les activitats organitzades per aquest 2013 i les aportacions d’entitats i de particulars. També s'hi pot trobar informació i material de les edicions d'anys anteriors.

1  

Fitxers adjunts

Cartell dels actes

Cartell dels actes
PDF | 499