Catalunya serà la seu de la propera edició de la Setmana Forestal Mediterrània

query_builder   21 març 2013 11:30

event_note Nota de premsa

Catalunya serà la seu de la propera edició de la Setmana Forestal Mediterrània

Moment de la sessió plenària
Moment de la sessió plenària
  • Aquesta plataforma té com a objectiu donar a conèixer la importància dels boscos en el si del Mediterrani

 

  • Pelegrí proposa que la innovació sigui un dels temes a debatre en la propera edició
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha participat avui, a Algèria, a la sessió plenària de la Setmana Forestal Mediterrània.  En el decurs d’aquesta trobada, el conseller ha anunciat que Catalunya serà la seu de la propera edició de la Setmana Forestal Mediterrània, que se celebrarà el 2015.
 
Pelegrí ha ressaltat la importància dels ecosistemes forestals per a la viabilitat de les zones rurals i el benestar de les poblacions urbanes, i ha afirmat que “els canvis globals que ens afecten avui ens han d’empènyer per mantenir i millorar els espais de diàleg i cooperació per tal de compartir experiències i millorar les nostres capacitats respectives”.
 
El conseller també ha volgut posar èmfasi en la importància de la innovació com a eina clau per garantir el futur. Segons Pelegrí, sovint associem la innovació amb els sectors més tecnològics, però realment és transversal i necessària “si volem que les nostres zones forestals segueixin proporcionant els béns i serveis que gaudim avui dia i si volem crear riquesa i ocupació en l’àmbit rural”. En aquest sentit, el conseller ha suggerit que un possible tema a debatre en la propera setmana forestal podria ser “com pot la innovació ajudar-nos a mirar amb confiança el futur dels nostres boscos”.
 
Durant la sessió plenària, també s’ha presentat el Marc estratègic del bosc mediterrani i la Declaració de Tlemcen.
 
 
Setmana Forestal Mediterrània
 
La Setmana Forestal Mediterrània és una plataforma regional per a la cooperació en matèria de boscos mediterranis. Té com a principal objectiu millorar el diàleg entre la comunitat investigadora sobre boscos mediterranis i els encarregats d’elaborar les polítiques públiques, i comunicar a la comunitat internacional i a la societat en general la importància i els reptes que afecten els boscos mediterranis.
 
La primera edició d’aquesta iniciativa va tenir lloc a Antalya (Turquia) el 2010 i a Avinyó (França) el 2011. Aquesta tercera edició es celebra a Algèria, concretament a Tlemcen, i té com a lema “Els boscos mediterranis al servei del desenvolupament sostenible dels territoris. Quines estratègies de mitigació i adaptació al canvi global cal seguir?”.
 
Aquestes jornades tenen el suport de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), del Ministeri d’Agricultura, Agroalimentació i Forest de França, del Comitè Silva Mediterrani i la seva presidència turca, de l’Agència Alemanya de Cooperació al Desenvolupament (GIZ), del Pla Bleu, de la Xarxa Mediterrania de Boscos Model (RMBM), de l’Oficina Regional per al Mediterrani de l’Institut Forestal Europeu (EFIMED), de l’Associació Internacional de Boscos del Mediterrani (AIFM), i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a través del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC).
 
 
 
 

2  

Imatges

Moment de la sessió plenària

Moment de la sessió plenària 85

Pelegrí durant la seva intervenció

Pelegrí durant la seva intervenció 69