L'SCT i l'Ajuntament de Tarragona han presentat el nou Pla Local de Seguretat Viària del municipi

L'objectiu del document és reduir un 20% la sinistralitat viària amb víctimes fins el 2016 en el nucli urbà respecte del 2011

query_builder   21 març 2013 20:14

event_note Nota de premsa

L'SCT i l'Ajuntament de Tarragona han presentat el nou Pla Local de Seguretat Viària del municipi

L'objectiu del document és reduir un 20% la sinistralitat viària amb víctimes fins el 2016 en el nucli urbà respecte del 2011

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, i la tinent d’alcalde de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, han presentat aquesta tarda, el Pla Local de Seguretat Viària del municipi 2013-2016 als membres del Consell Municipal de la Mobilitat. El Pla parteix del compromís per seguir treballant per reduir la sinistralitat en zona urbana i fixa l’objectiu de baixar un 20% les xifres d’accidentalitat amb víctimes actual i reduir un 30% els atropellaments l’any 2016 respecte dels de l’any 2011.
 
A més, aquest document manifesta la voluntat que el municipi pugui seguir treballant amb aquests criteris bàsics de seguretat viària més enllà dels terminis marcats. Les directrius que s’inclouen seran vàlides i aplicables en els propers quatre anys, però també en les polítiques municipals a més llarg termini.
 
El director de l’SCT, Joan Josep Isern, ha destacat que Tarragona va ser un dels primers municipis de Catalunya, l’any 2006,  en elaborar un Pla Local de Seguretat Viària. Segons Isern, el 2006, els ajuntaments que disposaven d’aquest tipus de pla només suposaven només el 16% de la població catalana.
 
La tinent d’alcalde de Mobilitat, Begoña Floria ha explicat que “amb l’anterior pla local hem aconseguit reduir la sinistralitat a la ciutat, però l’actualització d’aquest nou el treballarem en paral·lel amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que planteja canvis més estructurals en la configuració viària de la ciutat”.
 
El 2006 la conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona van signar un conveni de col·laboració pel qual l’Ajuntament, amb el suport tècnic del Servei Català de Trànsit, redactava un Pla Local de Seguretat Viària amb l’objectiu de reduir els accidents a la xarxa urbana i preservar la seguretat a la via pública. L’any 2012 va finalitzar l’actualització d’aquell pla, el qual es presenta ara i ha entrat en vigor aquest 2013.
 
  
El nou pla presentat avui inclou diverses mesures estratègiques, agrupades en quatre blocs d’actuació:
 
- Mesures físiques relatives a la configuració de la xarxa viària urbana
 
-Mesures de gestió de la problemàtica d’accidentalitat
 
-Mesures de control
 
-Mesures d’educació per a la mobilitat segura
 
 
Com a estratègia per reduir els sinistres viaris en l’àmbit urbà, l’SCT va iniciar el 2006 l’elaboració de plans locals de seguretat viària (PLSV), els quals estableixen les mesures adients per tal de millorar la seguretat viària en zona urbana. L’objectiu de l’SCT és que tots els municipis de Catalunya de més de 30.000 habitants o els que són cap de comarca disposin d’aquest document.
 
Fins a l’actualitat, l’SCT ha redactat i signat 135 PLSV. Els municipis que disposen d’aquest instrument per reduir la sinistralitat viària urbana representen el 78,43% de la població de Catalunya.
 

2  

Fitxers adjunts

Foto de la presentació del nou PLSV de Tarragona. D'esquerra a dreta: el cap del Servei Territorial de Trànsit de  l'SCT, Eusebi del Olmo; el el director de l'SCT, Joan Josep Isern; la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, i el cap de Mobilitat de l'ajuntament, Josep M. de Goya.

Foto de la presentació del nou PLSV de Tarragona. D'esquerra a dreta: el cap del Servei Territorial de Trànsit de l'SCT, Eusebi del Olmo; el el director de l'SCT, Joan Josep Isern; la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, i el cap de Mobilitat de l'ajuntament, Josep M. de Goya.
JPG | 56

Nota de premsa en pdf

Nota de premsa en pdf
PDF | 68