La Generalitat reconeix els mèrits de 162 esportistes i equips lleidatans que van destacar durant l'any 2012

query_builder   20 març 2013 21:15

event_note Nota de premsa

La Generalitat reconeix els mèrits de 162 esportistes i equips lleidatans que van destacar durant l'any 2012

Han presidit l’acte el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré
 
La Generalitat de Catalunya ha reconegut avui 162 esportistes i equips de la demarcació de Lleida que van obtenir un èxit destacat durant el curs 2012 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional.
 
Dels 162 guardons, 138 han correspost a esportistes individuals (96 homes i 42 dones) i 24, a equips. Pertanyen a 24 clubs i entitats i s’inclouen en 27 disciplines esportives o federacions. Entre tots els esportistes guardonats, tant els de categories individuals com els integrants d’equips, es van assolir 87 medalles en campionats de Catalunya, 125 medalles als campionats d’Espanya (58 d’or), 9 medalles en campionats europeus (2 d’or), 11 medalles en mundials (4 d’or) i una medalla, de plata, en els Jocs Olímpics de Londres.
 
Entre els esportistes distingits hi ha els tres que van participar en els Jocs Olímpics de Londres: Saúl Craviotto (Plata en Pista-aigües tranquil·les- en K-1 masculí sènior), Abdelaziz Merzougui (3.000 metres obstacles) i Jackson Quiñónez (110 metres tanques). Altres guardonats han estat Marc i Àlex Márquez, campió de Moto 2 i primer del Campionat d’Espanya de Velocitat, respectivament; Eugeni Roselló, guanyador de l’Ultra Spine Race (Gran Bretanya); Eva Ledesma, segona classificada en el Campionat d’Espanya de triatló-mitja distancia; Lluís Mas, primer en el campionat  d’Espanya Júnior de Taekwondo; o Nunci Rodríguez, plata individual en el Campionat del Món de Tir, modalitat d’Armes Històriques, i José Miguel Triquell, bronze en equips en la mateixa especialitat. Entre els esportistes guardonats també hi ha hagut participants en els darrers Jocs Paralímpics de Londres. Pel que fa als equips, s’ha reconegut, entre altres, el DKV Borges Vall com a campió absolut de Catalunya en tennis taula i el Club Esportiu Lleida Llista Blava per l’ascens a l’OK Lliga d’hoquei patins.

3  

Fitxers adjunts

Foto de l'acte (I) (Autor: Jordi Gómez)

Foto de l'acte (I) (Autor: Jordi Gómez)
JPG | 486

Foto de l'acte (II) (Autor: Jordi Gómez)

Foto de l'acte (II) (Autor: Jordi Gómez)
JPG | 585

Foto de l'acte (III) (Autor Jordi Gómez)

Foto de l'acte (III) (Autor Jordi Gómez)
JPG | 363