foto de grup

Conseller Mas-Colell: "Serem el que la suma dels talents de la nostra gent arribi a ser"

query_builder   23 març 2013 16:13

event_note Nota de premsa

Conseller Mas-Colell: "Serem el que la suma dels talents de la nostra gent arribi a ser"

  • El científic Manel Esteller diu durant l’acte de lliurament dels Premis de Recerca Jove que “una societat culta i amb coneixement és una societat lliure”
Fotografia de grup
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha afirmat que “Catalunya serà el que la suma dels talents de la nostra gent arribi a ser”. Mas-Colell ho ha dit durant l’acte de lliurament dels Premis de Recerca Jove a 84 alumnes i 11 centres d’ensenyament secundari que aquest migdia s’ha fet a l’Auditori. En la seva intervenció el conseller ha afirmat que els Premis de Recerca Jove “són una bona eina per estimular el talent del país juntament amb moltes altres iniciatives com el programa ICREA”. Mas-Colell ha dit que “va ser una decisió conscient, volguda i permanent de tots els governs de Catalunya assolir un lloc capdavanter a Europa. Això vol dir que la recerca, la innovació i la ciència han de tenir una presència significativa per no conformar-nos amb ser una província marginal”.
 
En l’acte també ha intervingut Manel Esteller, director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), que
en un discurs adreçat als joves ha dit que “Catalunya necessita el vostre talent. No mateu el nen que és dins vostre, que té curiositat i es fa preguntes. La recerca val molt la pena”. Esteller ha afegit que “una societat culta i amb coneixement és una societat lliure. Feu el petit pas de marxar però torneu a Catalunya”.
 
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha assegurat que “fent del perquè i el com de les vostres vides ajudeu al progrés econòmic, social i cultural del país. El nivell de democràcia i justícia depèn del talent. A les vostres mans està construir una Catalunya més pròspera, lliure i justa”.
 
Als Premis de Recerca Jove que atorga la Secretaria d’Universitats i Recerca per fomentar l’esperit científic entre el jovent, s’han presentat 244 treballs realitzats per 311 alumnes. Els treballs els elaboren estudiants de 3er i 4rt d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau superior i mitjà conjuntament amb el professorat. La recerca és de tipus experimental o teòric i està relacionada amb qualsevol matèria o àrea científica. A banda de premiar l’esforç dels alumnes i el treball en equip, els premis reconeixen també el foment de les vocacions científiques per part dels centres.
 
Per àrees de coneixement, el major nombre de treballs premiats (21), pertany a l’àmbit de ciències. A continuació, trobem les ciències de la vida (13) i les humanitats (13), l’enginyeria i l’arquitectura (10), les ciències socials (8) i les ciències mèdiques i de la salut (6). Per comarques de procedència dels alumnes, la més representativa és el Barcelonès amb 16 premiats. La segueixen el Vallès Occidental, amb 7 premiats, el Baix Llobregat amb 6 i el Maresme amb 5.
 
Els Premis de Recerca Jove s’atorguen en dues categories: una per a alumnes de segon cicle d’ESO i una altra per a l’alumnat de secundària postobligatòria. Els guardons estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres, que destinaran a equipament de biblioteques i material docent. L’edició de 2012 inclou també el Premi Reginó, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones (ICD), que premia els treballs de recerca sobre les dones i les seves aportacions.
 
A l’acte de lliurament dels Premis també hi han assistit el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina; i el director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, Pere Pardo.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de grup dels premiats

Fotografia de grup dels premiats
JPG | 1189

Alumnes i centres premiats

Alumnes i centres premiats
PDF | 304