Es presenta el Pla d'excel·lència educativa als centres de Vall d'Aro

query_builder   18 març 2013 15:24

event_note Nota de premsa

Es presenta el Pla d'excel·lència educativa als centres de Vall d'Aro

Una imatge de la presentació
Una imatge de la presentació
El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot; l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, i l’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Josep Llensa, han presentat el Pla d’excel·lència educativa dels centres de la zona de Vall d’Aro. Aquest projecte té per objectiu afavorir les oportunitats de tots els alumnes en l’accés al coneixement –des de les competències bàsiques a les superiors- afavorint l’èxit i les capacitats de tot l’alumnat.
 
El pla, que preveu combinar les diferents activitats entre els centres, inclou les tres escoles de Castell-Platja d'Aro (l'escola Vall d'Aro, l'escola Els Estanys i l'escola Fanals d'Aro), l'escola Pedralta de Santa Cristina i l'IES Ridaura, que acull els alumnes que han estudiat la primària en aquestes escoles. D'aquesta manera el pla s'aplica en alumnes des de primer de primària fins que abandonen l'institut i es pot fer un seguiment al llarg de tota la seva escolarització.
 
El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament ha afirmat que "a les aules hi ha nens que tenen més capacitats i el sistema els ha de donar eines, han d'estar ben cuidats”. Malgrat que aquest és un projecte adreçat a tot l'alumnat -tant de primària com de secundària-, posa l’accent en els alumnes que podrien rendir més: "Volem que cada alumne desenvolupi al màxim les seves capacitats intel·lectuals", ha destacat Albert Bayot. Els centres fan un test estàndard a tots els alumnes de primer de primària per detectar les potencialitats i marcar-los un itinerari. A partir d'aquí, s'estructuren grups tant per reforçar els alumes amb més dificultats com per potenciar les capacitats dels més avantatjats. La voluntat és millorar els resultats globals dels centres, però també fer créixer la franja dels alumnes amb millors notes.
 
El programa, però, és concebut dins d’un plantejament inclusiu perquè parteix del supòsit  que la millora de resultats de l’alumnat és possible en tots els casos. És per això que les activitats poden ser estratificades i també generals, “atenent així les intel·ligències múltiples de l’alumnat”, ha explicat Albert Bayot.
 
El programa es va iniciar de manera experimental el curs passat i té una durada de quatre anys. Els alcaldes de les dues poblacions s'han mostrat molt satisfets de la iniciativa. Josep Llensa, alcalde de Santa Cristina d'Aro, ha ofert tot el suport a la direcció de l'escola i el mateix ha fet l'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut, que considera que aquest programa seria bo d'estendre'l a d'altres punts de la demarcació.
 

2  

Fitxers adjunts

Foto 1

Foto 1
JPG | 3028

Foto 2

Foto 2
JPG | 2346