Nou mirador de fauna al Parc Natural del Delta de l'Ebre

query_builder   25 març 2013 15:42

event_note Nota de premsa

Nou mirador de fauna al Parc Natural del Delta de l'Ebre

Fotografia del mirador de la Tancada
Fotografia del mirador de la Tancada
Els visitants que arribin aquests dies al parc ja el podran utilitzar per descobrir i admirar els alts valors naturals d’aquest espai protegit
 
El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha posat en marxa una nova infraestructura d’ús públic. Es tracta d’un nou mirador faunístic situat a la bassa de la Tancada. El mirador s’ha construït a sobre d’una edificació ja existent, la caseta de Raimundo, i rebrà aquest nom.
 
Com és  habitual en els criteris tècnics constructius del Parc, l’accés a l’observatori, de 5 metres d’alçada, s’ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, gràcies al disseny d’una rampa de 21 m, d’1,05m d’amplada i amb una pendent mitja del 6%.
 
El mirador és quadrat (4x4 m), disposa de banquets, finestres o espieres per poder observar els ocells en tres façanes i repisa. A més hi ha un espai adequat per a usuaris amb cadira de rodes. L’observatori es troba al costat del carril bici de la Tancada, a la vessant nord de la bassa.
 
En un territori tan pla com el Delta, el fet de poder elevar-se uns quants metres del terra, permet  visualitzar un ampli sector de l’horitzó. Per aquest motiu, els miradors del Parc s’han convertit en una de les infraestructures més populars i utilitzades pels visitants.
 
Majoritària i estratègicament situats al voltant de les basses, permeten descobrir i admirar els alts valors naturals d’aquests rics, però alhora fràgils espais protegits. Des de la seva creació, el Parc ha anat substituint els antics observatoris, renovant-los i, lògicament, creant-ne de nous, seguint una tipologia de miradors concreta, i ubicant-los en diferents zones amb un alt contingut paisatgístic i faunístic. 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia del mirador de la Tancada

Fotografia del mirador de la Tancada
JPG | 1735

Detall del  del mirador de la Tancada

Detall del del mirador de la Tancada
JPG | 3180