Un acord entre el Departament de Benestar Social i Família i el Consell Comarcal del Berguedà permetrà valorar el grau de discapacitat a Berga

query_builder   25 març 2013 16:23

event_note Nota de premsa

Un acord entre el Departament de Benestar Social i Família i el Consell Comarcal del Berguedà permetrà valorar el grau de discapacitat a Berga

A partir del 3 d’abril el servei s’oferirà a l’Hospital Sant Bernabé, on es traslladarà un equip de valoració i orientació del Departament
 
Fins ara les valoracions es centralitzaven a Manresa
 
El 2012 l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials va tramitar 361 sol·licituds de discapacitat corresponents al Berguedà
El Departament de Benestar Social i Família i el Consell Comarcal del Berguedà han signat un acord que permetrà, a partir del proper 3 d’abril, fer les valoracions del grau de discapacitat a Berga. L’objectiu és apropar i facilitar a la ciutadania del Berguedà l’accés a aquest servei públic, que fins ara es centralitzava a Manresa.
 
En concret, els usuaris i usuàries seran atesos a l’Hospital Sant Bernabé on un equip de valoració i orientació del Departament es traslladarà amb una periodicitat mensual o quinzenal, en funció del volum de peticions. Això serà possible gràcies a la cessió dels espais i la infraestructura necessària en el recinte hospitalari que ha promogut el Consell Comarcal del Berguedà.
 
Segons dades de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, el 2012 es van tramitar 361 sol·licituds de reconeixement de discapacitat corresponents al Berguedà, que sumades a les del Bages van arribar a les 1.925.
 
Reconeixement de discapacitat
El reconeixement oficial de la situació de discapacitat en qualsevol dels graus establerts és un requisit indispensable per accedir a les prestacions econòmiques i les accions assistencials que la Llei de serveis socials reconeix per a les persones amb discapacitat.
 
El certificat de reconeixement de discapacitat és un document acreditatiu de la condició de discapacitat. Indica el diagnòstic i el grau de disminució expressat en percentatge i l'expedeixen els equips de valoració i orientació dels centres d'atenció a les persones amb discapacitat de la Generalitat de Catalunya. Aquests equips estan formats per un metge o metgessa, un assistent o assistenta social i un psicòleg o psicòloga.
 
Les sol·licituds de reconeixement de discapacitat es poden lliurar als centres d’atenció a persones amb discapacitat de la Generalitat, a les delegacions territorials del Departament de Benestar Social i Família, a les Oficines de Benestar Social i Família o a les oficines de registre administratiu de la Generalitat.
 
Un cop estudiada la informació del cas, el Departament comunica a la persona sol·licitant el dia, l’hora i el lloc on s’ha de presentar per poder fer la valoració del grau de discapacitat. A partir del 3 d’abril els usuaris i usuàries del Berguedà se’ls convocarà a l’Hospital Sant Bernabé, enlloc de Manresa.
 
Més informació sobre el reconeixement de la situació de discapacitat a la pàgina web de Benestar Social i Família.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined