Cadaqués farà una prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos de begudes

query_builder   26 març 2013 12:24

event_note Nota de premsa

Cadaqués farà una prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos de begudes

TES
Al mig, el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, i el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, en la presentació d'aquest matí.
  • La prova la durà a terme l’entitat Retorna entre el 15 d'abril i el 30 de juny
  • Les begudes de refrescs, aigües sucs i cerveses envasades en ampolles de plàstic de menys de tres litres i/o en llaunes tindran un dipòsit de cinc cèntims que es reemborsarà quan es torni l'envàs en un dels 10 establiments col·laboradors
 
 
El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha anunciat aquest matí que Cadaqués és el municipi escollit per fer una prova pilot del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d’envasos de beguda d’un sòl ús (SDDR). La prova es durà a terme entre el 15 d’abril i el 30 de juny. De manera temporal, el municipi empordanès es convertirà en el primer de la Mediterrània a disposar d’un sistema de retorn d’envasos per a begudes d’un sol ús. Aquest projecte està impulsat per la Fundació Privada Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, i l’entitat sense ànim de lucre Retorna, i amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, que en farà el seguiment i valoració.
 
El sistema funcionarà de la següent manera: quan els consumidors comprin una beguda en una ampolla de plàstic de menys de 3 litres i/o una llauna de suc, refresc i/o cervesa, deixaran un dipòsit de cinc cèntims. En retornar l’envàs buit a qualsevol dels 10 establiments col·laboradors del municipi, recuperaran aquesta quantitat. El retorn dels envasos es farà manualment en els petits comerços i de forma automàtica en els supermercats. El sistema conviurà amb la recollida en el contenidor groc, on s’hi seguiran dipositant la resta d’envasos i embolcalls. Aquesta prova servirà per analitzar l’impacte d’un SDDR des del punt de vista social, econòmic i ambiental i valorar el nivell de retorn dels envasos amb dipòsit.
 
L’SDDR és un sistema que funciona en una quarantena de països i regions de tot el món. Als països on està implantat es reciclen fins el 98% d’envasos de begudes d’un sòl ús.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 38