govern

El Govern reconeix els millors estudiants de les universitats públiques amb les Beques de l'Excel·lència Acadèmica de la Generalitat

query_builder   26 març 2013 20:21

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix els millors estudiants de les universitats públiques amb les Beques de l'Excel·lència Acadèmica de la Generalitat

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha presidit aquesta tarda, al Palau Centelles, l’acte de lliurament de les distincions a la primera promoció d’estudiants
Andreu Mas-Colell ha presidit l'acte de lliurament de les distincions a la primera promoció d'estudiants
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament dels Premis de reconeixement a la primera promoció d’estudiants universitaris que ha rebut una Beca a l’Excel·lència Acadèmica de la Generalitat. Es tracta de 23 estudiants de les 7 universitats públiques catalanes i la Universitat Oberta de Catalunya.
 
En la seva intervenció per clausurar l’acte el conseller Mas-Colell ha assegurat sentir “una enorme satisfacció  per estar en un acte que demostra que la societat civil manté l’ambició i la qualitat del país”. Mas-Colell ha afegit que ajuts com les Beques d’Excel·lència Acadèmica “permeten als estudiants catalans desplegar el seu talent arreu del món”.
 
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, també ha intervingut per destacar que “la mobilitat és molt important no només en termes de formació sinó també pel que representa de vivència pròpia”. Castellà ha dit als estudiants que Catalunya “necessita el voste talent més que mai perquè un país culte és el que se’n surt en els moments difícils”.
 
Les Beques d’Excel·lència Acadèmica, dotades amb un fons de prop de 300.000 euros, les va crear la Secretaria d’Universitats i Recerca el curs 2011-2012. Aquestes beques tenen com a objectiu reconèixer el estudiants amb els millors expedients acadèmics de les universitats catalanes. Els becats reben un màxim de 2.000 euros mensuals per afavorir la mobilitat i la internacionalització. La Beca d’Excel·lència Acadèmica inclou un ajut en concepte de despeses de desplaçament i l’import mensual de l’estada fins a 6 mesos.
 
Les Beques d’Excel·lència Acadèmica, igual que les Beques Equitat, estan vinculades al fons acumulatiu que la política de preus per renda mitjançant mecanisme de beques ha impulsat la Secretaria d’Universitats i Recerca. Aquest fons s’ha creat amb la recaptació obtinguda del 25% de les taxes universitàries.
 
Les Beques d’Excel·lència Acadèmica permeten als estudiants catalans amb els millors expedients acadèmics aprofundir en nous coneixements o mètodes i ratifiquen
l’aposta del Govern per la mobilitat internacional dels universitaris catalans.
 
Dels 23 alumnes catalans que han obtingut una Beca d’Excel·lència Acadèmica, les principals destinacions que han triat per ampliar els seus estudis a l’estranger han estat el Regne Unit (4) i els Estats Units (3).
 
A l’acte de lliurament dels Premis de reconeixement de les Beques d’Excel·lència Acadèmica també hi ha assistit el secretari d’Universitats i recerca, Antoni Castellà; el director general d’Universitats, Lluís Jofre; el director general de Recerca, Josep M. Martorell; el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina; i el director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, Pere Pardo.

1  

Fitxers adjunts

Alumnes distingits

Alumnes distingits
PDF | 261