(RECORDATORI) Dispositiu especial de trànsit Setmana Santa 2013

query_builder   27 març 2013 14:13

event_note Nota de premsa

(RECORDATORI) Dispositiu especial de trànsit Setmana Santa 2013

 
·        Es preveu que la segona fase serà la més complicada, tant de sortida com de retorn, amb la mobilització de sortida de 370.000 vehicles des de l’àrea metropolitana de Barcelona
 
·        Un total de 1.927 Mossos d’Esquadra es desplegaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària catalana
 
·        Aquesta Setmana Santa no es restringirà el pas de camions a l’AP-7 en el tram gironí
 
·        El carril bus-VAO de la C-58 estarà obert per a tots els vehicles (excepte camions de més de 7,5 tones) durant la segona fase d’operació sortida, en sentit Ripollet, i durant el retorn, en sentit Barcelona
 
·        Serà la primera operació especial amb les càmeres de la  C-16 Berga-Cadí en funcionament
 
El Servei Català de Trànsit recorda que, en col·laboració amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, ha posat en marxa el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la Setmana Santa 2013, el qual està vigent des de divendres, 22 de març, a les 15.00 h, fins el dilluns, 1 d’abril, a les 24.00 h.
 
Convé destacar que la Setmana Santa és un dels períodes festius de l’any que registra més mobilitat i complicacions viàries al conjunt d’autopistes i carreteres de Catalunya. Com que les previsions meteorològiques apunten que en general aquesta Setmana Santa farà bon temps, l’SCT preveu que en aquest període festiu hi haurà una mobilitat similar a la de l’any 2012, tot i que amb una lleugera tendència a l’alça.
 
La Setmana Santa es divideix en dues fases. La primera, que es va desenvolupar des de les 15.00 h de divendres, 22 de març, fins a les 24.00 h de diumenge, 24 de març, va transcórrer sense retencions destacables a les carreteres i autopistes catalanes. Tot i això, el dissabte 23 de març, a les 00.46 h, es va registrar un accident mortal al pk. 768,8 de la N-II a Capmany (Alt Empordà) en sentit França. Una furgoneta va envestir lateralment un camió tràiler sense càrrega. Com a conseqüència del sinistre, el conductor de la furgoneta va resultar mort i el seu acompanyant ferit menys greu.
 
Així mateix, cal destacar que, aquesta nit passada, a les 22.04 del 26 de març, hi ha hagut un accident mortal al pk. 16 de la C-58 a l’altura de Terrassa. Un turisme ha sortit de la via. El conductor ha sortit del vehicle i ha estat atropellat mortalment per un turisme que circulava en direcció Barcelona.
 
Quant a la segona fase: es concentra en els dies festius propis de la Setmana Santa. S’inicia demà, Dijous Sant, 28 de març, a les 15.00 h i finalitza el Dilluns de Pasqua, 1 d’abril, a les 24.00 h. És la fase que presenta més problemes de mobilitat perquè la majoria de moviments són d’oci. L’operació sortida d’aquesta segona fase serà entre les 15.00 h de dijous i les 15.00 h de divendres i mobilitzarà un total de 370.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona, una xifra similar als 366.577 registrats durant la Setmana Santa de 2012.
 
D’altra banda, en aquesta segona fase hi haurà l’operació retorn d’aquesta Setmana Santa al llarg de la tarda del diumenge 31 de març i tot el dilluns 1 d’abril. S’estima que 605.000 vehicles retornin a Barcelona i a la seva àrea d’influència, quan l’any passat ho van fer un total de 605.747 vehicles.
 
La Setmana Santa és una operació especial de trànsit de transició de la mobilitat d’hivern cap a la d’estiu i tot apunta que la distribució geogràfica dels desplaçaments serà cap a les segones residències i zones de platja, com la Costa Daurada i la Costa Brava, cosa que afectarà els corredors viaris costaners. I les darreres nevades mantindran les estacions d’esquí obertes i les destinacions de muntanya també registraran gran afluència.
 
(MÉS INFORMACIÓ AMPLIADA AL DOSSIER DE PREMSA QUE S'ADJUNTA A CONTINUACIÓ)

1  

Fitxers adjunts

Dossier en pdf. Dispositiu especial de trànsit Setmana Santa 2013

Dossier en pdf. Dispositiu especial de trànsit Setmana Santa 2013
PDF | 827