El port de Palamós preveu aquest any una bona temporada de creuers amb 36 escales i 31.500 passatgers

query_builder   28 març 2013 13:48

event_note Nota de premsa

El port de Palamós preveu aquest any una bona temporada de creuers amb 36 escales i 31.500 passatgers

  • El port de Palamós preveu aquest any una temporada positiva  amb l’arribada de 36 creuers i aproximadament 31.500 passatgers
  • Les escales de creuer incrementen un 38% i se situen al nivell de la temporada 2011, la millor d’aquest port  fins ara
  •  11 creuers de companyies europees i americanes visitaran per primer cop l’enclavament palamosí
Palamós incrementa un 38% les escales de creuer
 
L’activitat de creuers està considerada una de les fonts de turisme al món i a la Mediterrània en particular. Catalunya disposa d’un fort potencial turístic que atreu a les navilieres més importants del món i als creueristes.  En aquest context,  les expectatives de Palamós pel 2013 són força positives amb 36 escales i  31.500 passatgers, xifres que ajudaran a la dinamització econòmica del port, el municipi i el territori.
 
Amb 36 escales de creuers previstes pel 2013, el port de Palamós incrementa les estades en un 38% respecte al 2012 i, així mateix, iguala el nombre d’escales de la temporada 2011, la millor d’aquest port fins ara. Unes xifres molt positives que reafirmen la consolidació d’aquest port de la Costa Brava com a port escala de creuers a la Mediterrània occidental i, que per setè any consecutiu el posicionen com a segon port de Catalunya en aquesta activitat.
 
En el decurs d’aquesta temporada, l’enclavament de Palamós preveu l’arribada d’aproximadament 31.500 de passatgers, xifres que tot i ser un 6% inferiors a les de la temporada 2012, es mantenen a l’entorn de la mitjana de les darreres cinc temporades, que se situa en 33.000 passatgers per temporada.
 
Una de les característiques d’aquest any és l’arribada d’un 42% de creuers de luxe. Aquests vaixells són de petit format i porten entre 200 i 500 passatgers. La resta de vaixells que han de venir tenen major capacitat de passatge i porten entre 1.000 i 1.800 turistes.

11 creuers s’estrenaran aquest any a Palamós
 
Les companyies europees i  americanes que visitaran enguany el port de Palamós i la seva destinació turística portaran 11 creuers que faran l’escala inaugural en aquest enclavament.

D’aquests 11 vaixells, cinc pertanyen a navilieres conegudes a Palamós: Fred Olsen Cruises, Seabourn Cruises, Compangnie du Ponant,  Crystal Cruises i Saga Shipping. Companyies que són fidels als ports de la Costa Brava i que cada temporada incorporen nous vaixells de la seva flota en els seus itineraris.
 
Així mateix, les navilieres  Croiseres du France, Azamara Cruises, Phoenix Reisen, FTI Cruiseres, Shipping Partnesinc i V Ships vindran per primer cop a la Costa Brava Palamós en el transcurs de la temporada de creuers 2013.
 
Els creuers Boudicca, L’Austral, Horizon, Azamara Quest, Seabourn Pride, Corinthian, Amadea, FTI Berlin, Crystal Symphony, Quest For Adventure i Club Med 2 vindran per primera vegada a Palamós.
 
Esforç promocional
 
L’esforç institucional per promoure els ports de la Costa Brava en tots els fòrums internacionals del sector creuerístic consolida tant Palamos com Roses com a ports escala de creuer.
 
Des de fa més d’una dècada el port de Palamós es promociona anualment a la fira Seatrade Cruise Shipping Miami, a l’estat de Florida, (Estats Units), la més important de la indústria creuerística en l’àmbit internacional. Després, es va sumar el port de Roses com a segon port de la Costa Brava que podia rebre tràfic de creuers.
 
Aquest any i per primera vegada, els ports de Palamós i Roses s’han promocionat  conjuntament a la fira de Miami sota la marca Costa Brava Cruise Ports. Entre les accions promocionals s’han establert contactes amb navilieres americanes, empreses consignatàries, associacions del sector i operadors turístics. L’esforç institucional de promoure aquests ports de la Costa Brava ha tingut una bona acollida entre les navilieres americanes.
 
Costa Brava Cruise Ports és la suma dels esforços de Ports de la Generalitat, els ajuntaments de Palamós i Roses, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i les cambres de Comerç de Palamós i Girona per promocionar conjuntament els ports de Palamós i Roses i la seva destinació turística en un sector que preveu creixement.

 1.584 turistes de creuer a Palamós
 
El creuer Island Escape amb 1.584 passatgers, majoritàriament britànics, i 543 tripulants donarà el pròxim dilluns, 1 d’abril, el tret de sortida a la temporada de creuers 2013 del port de Palamós. El vaixell té previst arribar dilluns vinent  a les 8.00 h procedent del port de Toló (França) i preveu salpar a les 17.00 h cap al port de Palma de Mallorca.
 
Pel que fa a característiques tècniques l‘Island Escape té una eslora de 185 m, un calat de 7 m, una mànega de 30,5 m i un registre brut de 40.171 tones. Disposa de 772 camarots, piscines, restaurants, bars, pubs, teatre, casino, discoteca, spa, gimnàs, saunes i botigues, entre altres.
 
Ports de la Generalitat
L'Island Escape al port de Palamós (foto d'arxiu)

1  

Imatges

L'Island Escape al port de Palamós (imatge d'arxiu)

L'Island Escape al port de Palamós (imatge d'arxiu) 1853

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 156